Vrijdagmiddag 28 april op de baan in Flupland. Goed kijken welke boule het dichtst bij het butje ligt!!!
Vrijdagmiddag 28 april op de baan in Flupland. Goed kijken welke boule het dichtst bij het butje ligt!!! Foto: Raja Vallipuram

Gezelligheidstoernooitjes van Jeu de Boulers

Sport en vereniging

SINT PHILIPSLAND - Op donderdag 28 april en vrijdag 6 mei hebben de Jeu de Boulers van Flupland, Stalland en Stavenisse onderling tegen elkaar gespeeld. De opzet was om deze leuke bezigheid te delen met elkaar en dan afwisselend te spelen op de verschillende dorpen.

Er werd gestart met de organisatie op de Jeu de Boules baan in Flupland. De spelers Piet en Elly en Adrie en Lia, kwamen uit voor de thuisclub. Bert en Ine en Hans en Ans speelden voor Stalland en Arie en Leny, Anton en Toon speelden voor Stavenisse. Deze laatste groep was pas vorig jaar begonnen met Jeu de Boules, maar daar was niks van te merken! Het werden leuke en sportieve wedstrijden, waarbij er natuurlijk de nodige grappen en grollen aan te pas kwamen. Door alle drie de dorpen werden twee wedstrijden gewonnen dus eindigde deze eerste ontmoeting met 4 punten voor allemaal in een gelijkspel.

Tweede ontmoeting

Afgelopen vrijdag 6 mei had de tweede ontmoeting plaats en deze keer was Stavenisse de organiserende partij. Omdat er daar nog maar 1 baan beschikbaar is en er dus geen twee partijtjes gelijk kunnen worden afgewerkt, werd er wederom in Flupland gespeeld. Dezelfde teams als vorige keer speelden voor Stavenisse. Stalland had Maarten en Ko en Bert en Lu afgevaardigd en Poula en Peter en Raja en Trudy kwamen voor Flupland in de arena. Ook deze keer waren het weer leuke wedstrijden, hoewel er soms wel met grote cijfers werd gewonnen. Met name Anton en Toon van Stavenisse deelden rake klappen uit door twee wedstrijden te winnen met 13-2 en 13-1!! Omdat ook Arie en Leny nog een wedstrijd wonnen werd Stavenisse, met 6 punten, de terechte winnaar van deze middag. Flupland won 2 wedstrijden dus met 4 punten werden zij tweede. Stalland haalde 2 punten met 1 gewonnen wedstrijd en werd derde.

Leuk om mee te doen

Beide dagen was het heerlijk zonnig weer en tussen en na de wedstrijden werd er gezellig nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje. De ontmoeting in Stalland staat voorlopig gepland op donderdag 9 juni. In Tholen is er inmiddels ook een enthousiaste groep Jeu de Boulers actief op de woensdagmiddag. Ook zij zouden het leuk vinden om eens mee te doen en misschien zijn er nog wel meer liefhebbers uit andere dorpen. Eventueel kan er in het najaar geprobeerd worden om nog eens een paar van deze toernooitjes te organiseren. In het boekje Jij op Tholen Sport en Cultuur 55+ van de gemeente Tholen staan de contactgegevens vermeld van verschillende Jeu de Boules groepen.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief