Vlnr: Linde Vriens, Julie Heijboer, Linde v. Groningen, Lynn v.d. Meer, Ruben Muller, Jayvan Schuurbiers, Jaydi Moormans
Vlnr: Linde Vriens, Julie Heijboer, Linde v. Groningen, Lynn v.d. Meer, Ruben Muller, Jayvan Schuurbiers, Jaydi Moormans Foto: U.d.I. Bergen op Zoom

Thoolse turner Ruben schittert met goud en zilver in Koudekerke

Door: Olaf Knook Sport en vereniging

THOLEN - Ruben Muller uit Tholen heeft zaterdag 21 oktober deelgenomen aan de regionale A-B-C springwedstrijd in Koudekerke. De Thoolse turner won twee individuele medailles voor turnvereniging U.d.I. uit Bergen op Zoom. 

Ruben deed tijdens de individuele wedstrijd mee in de categorie Junior B. Dit was een stap omhoog voor hem, want aan het einde van het vorige seizoen zat hij op twee van de drie onderdelen een niveau lager. Hij deed oefeningen op de minitrampoline, minitrampoline-pegasus en airtrack. Op de minitrampoline heeft hij een dubbele salto met succes uitgevoerd.

Bij de prijsuitreiking bleek dat Ruben een gouden medaille heeft gewonnen op het onderdeel minitrampolie-pegasus en een zilveren medaille op de reguliere minitrampoline. Op het onderdeel airtrack werd hij ook tweede, maar omdat er niet genoeg deelnemers waren, werd er alleen een eerste plaats uitgereikt.

Teamonderdeel

Naast de individuele wedstrijd heeft Ruben ook meegedaan aan de micro-teamgym. In deze vorm springen de deelnemers met een team op de maat van de muziek. Ruben vormde een team met Julie Heijboer, Jaydi Moormans, Tess van Seters, Veronique van Meer en Jayvan Schuurbiers. Hoewel ze goed hebben gepresteerd, hebben ze de eerste plaats net gemist met een verschil van 0,05 punten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief