Het orkest van Concordia o.l.v. Marcel Hartendorp.
Het orkest van Concordia o.l.v. Marcel Hartendorp. Foto: Robert Winterswijk

Eerste prijs voor Harmonieorkest Concordia Tholen: ‘Erg tevreden’

Door: Redactie Sport en vereniging

THOLEN - Zaterdag, 25 november, schitterde Koninklijke Muziekvereniging Concordia uit Tholen op het concertconcours in theater De Schalm in Veldhoven. Het harmonieorkest, onder leiding van dirigent Marcel Hartendorp, nam deel in de tweede divisie, vier jaar na hun promotie van de derde naar de tweede divisie.

Het harmonieorkest speelde tijdens het concertconcours twee verplichte werken. Het eerste stuk, ‘The Legend of Ali Baba’ van Bert Appermont, werd gevolgd door ‘Leonardo’ van Otto M. Schwarz als het tweede verplichte werk. Op beide onderdelen behaalde het orkest een indrukwekkende score van 80 punten, wat resulteerde in een gemiddelde score van 80 punten en daarmee een welverdiende eerste prijs.

‘We mogen trots zijn’

Jesse de Hond, voorzitter van muziekvereniging Concordia, sprak na het concours zijn tevredenheid uit: “We zijn erg tevreden met ons optreden en het behaalde resultaat. Dit bevestigt dat ons orkest thuishoort in de tweede divisie. We mogen als vereniging trots zijn op deze prestatie.” De trots op het behaalde succes was duidelijk voelbaar bij de leden van de muziekvereniging. 

Na een enerverende dag keerden de muzikanten aan het einde van de middag weer terug naar Tholen, waar een feestelijk buffet op alle leden en hun aanhang stond te wachten.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief