De turnsters Lynn, Liva, Sophia, Pipp en Madelief.
De turnsters Lynn, Liva, Sophia, Pipp en Madelief. Foto: Yvonne Otto

Goud voor de turnsters van Olympia Tholen

Door: Redactie Sport en vereniging

THOLEN - Op zaterdag 25 november was de eerste wedstrijd van het turnseizoen voor de jongste wedstrijdturnsters van Olympia Tholen. In alle vroegte moesten Silke, Noëlle, Lisa en Nina (pupil niveau) afreizen naar Zierikzee. De meiden hebben hard getraind om de oefeningen goed in hun hoofd te krijgen en ze netjes uit te voeren. 

Silke sprong een huizenhoge salto op sprong, Noëlle turnde een hele knappe brugoefening, Lisa zette een strakke balkoefening neer met weinig wiebeltjes en Nina maakte een prachtige overslag op vloer. 

Dit bracht de meiden als team op een 4e plaats. Individueel behaalde Nina als pupil 2 een 3e plaats, bij de pupillen 1 werd Silke 4e, Noëlle 10e en Lisa 11e.

Pupillen niveau 6

In de middag waren de pupillen niveau 6 aan de beurt. Het team bestond uit Lynn, Liva, Sophia, Pipp en Madelief. Op brug liet Lynn een ijzersterke oefening zien, het hoogste cijfer (13,500). Liva dacht: Dat kan ik ook. Zij knalde op de balk haar oefening eruit en scoorde ook het hoogste cijfer van allemaal (13,000).

Sophia turnde een hele stabiele meerkamp en was op elk toestel goed. Pipp had voor zichzelf een doel gesteld, de radslag op de balk. Met inturnen lukte het nog niet, maar tijdens de wedstrijd stond ze hem als een huis. Madelief turnde ook een prachtige meerkamp met een uitschieter op brug (12,850).

Goud voor het team

Toen was het wachten op de prijsuitreiking. Als team hadden ze zo goed geturnd dat ze op het hoogste podium mochten staan. Goud voor het team! Daarna kwam de individuele prijsuitreiking en ook hier mochten er meiden het podium op.

Bij de pupillen 1 werd Lynn 3e, Sophia werd knap 4e en ook Pipp zat er dicht op met plek 6. Bij de pupillen 2 mocht Liva nogmaals een gouden medaille ophalen. Een hele knappe 1e plaats en ook Madelief mocht nog een keer het podium op met de 3e plaats.

Teamspirit

Wat op de wedstrijd ontzettend mooi was, was de teamspirit van de meiden. Samen kijken naar welke score je gehaald had, maar er ook voor elkaar zijn als het net niet ging zoals je had gehoopt. En het plezier straalde van de gezichten af.

Nina, Lisa, Silke en Noëlle.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief