Na de tocht wacht een kopje snert in het dorpshuis.
Na de tocht wacht een kopje snert in het dorpshuis. Foto: Getty Images

Oud-Vossemeer bereidt zich voor op 27e Snerttocht met uitdagende puzzelroute

Door: Olaf Knook Sport en vereniging

OUD-VOSSEMEER - Wandel Sport Club Vosmeer organiseert vrijdagavond voor de 27e keer de traditionele Snerttocht op Oud-Vossemeer. De avondwandeling strekt zich uit over bijna 5 kilometer met een puzzeltocht langs de route. Als beloning wacht aan het einde van de tocht natuurlijk een kopje snert voor de liefhebbers.

Iedereen mag meelopen aan deze gezellige avondwandeling van 4,5 kilometer, die van start gaat bij Dorpshuis De Vossenkuil. Deelnemers wordt geadviseerd om te zorgen voor goed reflecterende kleding en/of lampjes. De weggebruikers moeten iedereen goed kunnen zien in het donker.

Puzzeltocht

Langs de route is een puzzeltocht uitgezet, waarbij deelnemers onderweg letters verzamelen die aan het einde van de tocht een woord vormen. Traditioneel zijn er twee stops op de route, waar wandelaars kunnen genieten van een smakelijk broodje knakworst, warme chocolademelk of Glühwein. Na het voltooien van de tocht staat in De Vossenkuil een kopje snert klaar. Voor de jongere deelnemers is er een zakje chips.

Inschrijven en betalen

Inschrijving voor de Snerttocht is mogelijk van 18.30 tot 19.30 uur in het dorpshuis aan de Bou Kooijmanstraat. De Snerttocht duurt tot ongeveer 20.30 uur. De kosten bedragen 4 euro en alleen betaling met pin is mogelijk. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen via info@wandelclubsportvosmeer.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief