Lisa, Silke, Noëlle en Nina
Lisa, Silke, Noëlle en Nina Foto: Maaike Maris

Pupillen van Olympia Tholen pakken zilveren medaille in Kaatsheuvel

Door: Redactie Sport en vereniging

THOLEN - Silke, Noëlle, Lisa (pupillen 1) en Nina (pupil 2) moesten vroeg uit de veren voor hun tweede plaatsingswedstrijd in Kaatsheuvel, die om half 9 begon. Ondanks het vroege uur hebben de meiden van Gymnastiekvereniging Olympia Tholen goed gepresteerd.

De wedstrijd begon op brug. Hier waren de zenuwen nog behoorlijk aanwezig en werden er hier en daar wat foutjes gemaakt, maar er waren ook mooie stukken in de oefeningen. De zenuwen waren inmiddels wat minder en nu was de balk aan de beurt. Hier lieten Noëlle en Nina mooie oefeningen zien en ook Silke kreeg complimenten van de jury over haar strakke turnen. Helaas viel ze één keer van de balk.

Hetzelfde gemiddelde

Op naar vloer, strakke afgewerkte oefeningen. Lisa maakte wat extra metertjes na de radslag arabier kaats. Ze waren blij dat ze mee kon turnen, want de dag ervoor had ze nog flinke koorts. Het laatste toestel was sprong. Noëlle, Lisa en Nina kwamen na twee topsprongen uit op hetzelfde gemiddelde, een 13,700. Silke mocht de wedstrijd afsluiten met een prachtige huizenhoge salto.

Prijsuitreiking

Nu moesten de meiden wachten op de prijsuitreiking. Als team hebben de meiden heel knap de 2e plaats behaald. Allemaal een zilveren medaille. Daarna de individuele uitslag, hier mocht Silke nogmaals een zilveren medaille ophalen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief