De Kees Wessels winterwandeltocht van vorig jaar.
De Kees Wessels winterwandeltocht van vorig jaar. Foto: Neil Schuurman

Loop mee met de 12e Kees Wessels wandeltocht in Smerdiek

Door: Redactie Sport en vereniging

SINT-MAARTENSDIJK - Het nieuwe wandelseizoen komt eraan het is weer tijd om eens lekker te gaan wandelen. Wandelsportvereniging Oosterscheldestappers uit Sint-Maartensdijk organiseert op zaterdag 24 februari voor de 12e keer de Kees Wessels winterwandeltocht.

De wandelroutes bevinden zich langs of dichtbij het Nationaal Park Oosterschelde en bieden prachtige uitzichten over verschillende dijken. Voor mensen die nog geen lid zijn van een wandelvereniging, is dit een mooie kans om kennis te maken met WSV Oosterscheldestappers.

Het startpunt, Haestinge aan de Sportlaan, is geopend van 8.00 uur tot 17.00 uur. Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt van de startlocatie, die duidelijk is aangegeven met borden. Inschrijven is mogelijk op de dag zelf bij het startpunt. Betaling kan zowel contant als met pin.

De afstanden en starttijden

Je kunt kiezen uit verschillende wandelafstanden: 5, 10, 15, 20 en 30 kilometer. De start is vanaf 8.30 uur mogelijk. Voor de 30 kilometer kun je starten tot 9.30 uur, voor de 20 kilometer tot 11.00 uur, voor de 15 kilometer tot 12.00 uur, voor de 10 kilometer tot 13.00 uur en voor de 5 kilometer tot 14.00 uur. 

Alle routes zijn gemarkeerd met pijlen. Bij de start ontvang je ook een gedetailleerde routebeschrijving. Rust- en controlepunten bevinden zich om de 7 tot 9 kilometer en bieden faciliteiten zoals toiletten en eten en drinken. Er zijn gecertificeerde verkeersregelaars aanwezig om veilig oversteken te garanderen. Ook is er EHBO-ondersteuning langs de routes voor eventuele hulp. Voor meer informatie kun je terecht op de Facebookpagina van de Oosterscheldestappers.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief