Julia Dek en Judith Baaij.
Julia Dek en Judith Baaij. Foto: Yvonne Otto

Olympia Tholen pakt veel medailles tijdens Zeeuwse kampioenschappen

Door: Redactie Sport en vereniging

THOLEN - Afgelopen weekend hebben zes turnsters van Olympia Tholen meegedaan aan de Zeeuwse kampioenschappen in Vlissingen. Wie werd er Zeeuws kampioen?

De pupillen 1 niveau 6 en 7 mochten de spits afbijten. Pipp Uijl, Sophia Brouwers (niveau 6) en Lisa van As (niveau 7) hebben alle drie een hele sterke meerkamp geturnd.

Pipp eindigde op de meerkamp op een super 2e plek. Daarnaast stond ze als een huis met haar radslag op balk en dat leverde haar een bronzen medaille op. Ook op sprong mocht Pipp het podium op, na een handstand platval en top arabier, kreeg ze ook op dit toestel een bronzen medaille!

Balk van 10 centimeter

Sophia mag zich Zeeuwse kampioenschappen op de balk noemen. Zij turnde een prachtige oefening op de 10 centimeter dunne balk met daarin een koprol en een mooie handstand. Een prachtige gouden plak!

Onze laatste pupil, Lisa, had haar springbenen meegenomen naar Vlissingen. Met een gemiddelde van ruim 14 punten turnde zij zich naar een 3e plaats op het toestel sprong. Ook zij mocht het podium op voor de bronzen medaille.

Een val incasseren

Na de pupillen was jeugd turnster Larissa van Houdt aan de beurt. Na een prima start op vloer, twee keurige overslagen over de pegasus, een goed doorgeturnde brugoefening, kwam balk als laatste onderdeel. Larissa kan heel goed balk turnen, maar soms lukt het gewoon net niet. Helaas moest ze een val meenemen met haar radslag. Larissa is op de meerkamp op de 11e plaats geëindigd.

Meerdere medailles

Als laatste waren onze senior turnsters aan de beurt. Deze wedstrijd is de laatste officiële wedstrijd van Julia Dek en Judith Baaij. Dus nog even shinen op het Zeeuws kampioenschap! En dat deden de dames zeker. Op de meerkamp pakte Julia het goud, dus Zeeuws kampioen en Judith nam de zilveren medaille mee naar huis.

Ook mocht Julia, na een sterke brugoefening een hele knappe balkoefening met radslag tot stand, ook op deze twee toestellen de gouden medaille in ontvangst nemen. Judith pakte na een nette, afgewerkte vloeroefening het goud op dit onderdeel.

Het was een geslaagd toernooi met een hoop medailles voor Olympia Tholen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief