De haven van Tholen.
De haven van Tholen. Foto: Olaf Knook

Weekendweer Tholen: ‘Herfst start met vleugje nazomer’

Door: Olaf Knook Weer

THOLEN - Dit is het weerbericht voor het eiland Tholen van zaterdag 23 en zondag 24 september. Kort samengevat: We kunnen een regenachtige start van het weekend verwachten, maar zondag brengt nazomerweer met zon en warme temperaturen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag koelt het af tot 11 graden. Een matige wind met windkracht 4 zal door het gebied waaien. Zaterdag begint de astronomische herfst en geleidelijk maken buien plaats voor droog weer. In de ochtend begint de dag bewolkt met kans op een regenbui. De temperatuur zal rond de 14 graden liggen in de ochtenduren.

Gedurende de rest van het weekend blijft het gelukkig droog, maar de bewolking zal aanhouden. De maximumtemperatuur zal op zaterdagmiddag stijgen tot ongeveer 18 graden. Op zondag verdwijnen de wolken geleidelijk, waardoor de zon zich meer zal laten zien. Het wordt warmer met een verwachte maximumtemperatuur van 20 graden.

Waarom begint de herfst met een vleugje nazomer?

Doordat orkaan Nigel voor de Ierse kust naar het noorden afbuigt en vertraagt, blijven stevige buien ons bespaard. De zachtere lucht die in het kielzog over de oceaan trekt, zal ons land in de loop van het weekend bereiken, en daardoor wordt het warm weer met de start van de astronomische herfst.

Na het weekend (weersverwachting)

Vanaf maandag zal de middagtemperatuur stijgen, ergens tussen 20 en 25 graden. Het weer wordt overwegend droog met zonnige periodes en een kleine kans op buien in de kustprovincies. Dit wordt een nazomers tintje genoemd, maar later in de week kan de temperatuur onzeker worden door mogelijke mistbanken en laaghangende bewolking.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief