Géén Spaanse zon tijdens het Sinterklaasfeest.
Géén Spaanse zon tijdens het Sinterklaasfeest. Foto: Caren Vermaat

Regenjas of zonnebril: Het weerbericht voor de Sinterklaasintocht op Tholen

Door: Olaf Knook Weer

THOLEN - Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan! Zoals ieder jaar komt Sinterklaas naar Tholen, maar brengt hij ook de Spaanse zon mee? Of staan de geschminkte kinderen met hun ouders straks onder een paraplu?

Sinterklaas neemt zaterdag 18 november een bezoek aan Scherpenisse, Sint-Annaland en Tholen-stad. Hij begint zijn tournee om 14.30 uur op de Hoge Markt in Scherpenisse. Daarna stapt hij op zijn pakjesboot en vaart rond 15.30 uur aan op de Janinertje Vroegop Kade in Stalland.

Op zijn laatste bestemming legt hij rond 16.15 uur met de stoomboot aan in de oude handelshaven van Tholen. Maar wat zeggen de weersverwachtingen van deze dag? Regenjas of zonnebril?

Geen Spaanse zon

Volgens Weeronline begint de zaterdagochtend droog, bewolkt en koud met temperaturen tussen de 2 en 4 graden. In de loop van de ochtend gaat het vanuit het westen op steeds meer plekken regenen. Dus ook in Zeeland. In de middag gaat het overal in Nederland regenen.

Dus ben je van plan om naar de Sinterklaasintocht te gaan? Neem dan een paraplu of regenjas mee. In de middag schommelt de temperatuur tussen de 5 en 10 graden. Pas in de loop van de avond trekt de meeste regen weg.

 Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief