Afbeelding
Foto: BredaVandaag

Nog twee weken tot kerst: Maar die wordt waarschijnlijk niet wit

Door: Yvonne Vermeulen Weer

THOLEN - Het vooruitzicht naar kerst laat geen sterk afwijkende temperaturen zien. Daarmee raken we het huidige zachte weer met een graad of 10 kwijt, maar dit is nog niet genoeg voor een witte kerst. Gemiddeld is het eind december een graad of 6. Deze trend is wel gunstiger dan vorig jaar. Toen kon halverwege de maand geschaatst worden en werd het een week voor kerst erg zacht.

Twee weken vooruit kunnen we slechts een grove trend geven en dit jaar is die erg onzeker. Er wordt geen sterke afwijking van de temperatuur verwacht en dat zou betekenen dat we uitkomen rond een graad of 6. Komt dit uit dan verloopt de kerst groen, maar de kans op een witte kerst is nog niet verkeken.

Vorig jaar verdween winterkou

Vooralsnog kunnen we het beste hopen op een witte kerst (als je daar van houdt), maar hou in gedachten dat een witte kerst niet vaak voorkomt. Het is in ieder geval gunstig dat de trend geen bovengemiddelde temperaturen laat zien. Het huidige zachte weer met maxima rond 10 graden raken we waarschijnlijk kwijt.

De trend was vorig jaar juist andersom. We hadden toen koud weer waarin ook geschaatst werd en vanaf 19 december werd het zeer zacht. Uiteindelijk was het tijdens kerst 7 tot 12 graden. Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief