Er bestaat een grote kans op takken die afbreken.
Er bestaat een grote kans op takken die afbreken. Foto: Perry Roovers

Storm Pia trekt door Tholen, code geel voor zeer zware windstoten

Door: Olaf Knook Weer

THOLEN - Nederland staat vandaag een winderige dag te wachten. Storm Pia raast vanmiddag door ons land. In de loop van de ochtend en middag zullen krachtige windstoten van ongeveer 80 kilometer per uur het hele land teisteren. Bij de kustgebieden kunnen we nog hardere windstoten verwachten, met uitschieters tot wel 110 kilometer per uur. De wind komt uit het westen tot noordwesten.

Het KNMI heeft code geel afgekondigd voor storm Pia. De krachtige windstoten brengen een grote kans op schade met zich mee, zoals het afbreken van boomtakken en het rondvliegen van dakpannen en tuinmeubels. Daarnaast bestaat het risico op hinder en vertragingen op de weg. Het hoogtepunt van de storm begint in Zeeland vanaf 11.00 uur.

‘Windkracht 9’

"De westenwind neemt flink in kracht toe en wordt vrij krachtig of krachtig, en aan zee stormachtig, windkracht 5 tot 8. In het noordelijk kustgebied kan de wind in de loop van de middag soms stormkracht bereiken, windkracht 9", aldus meteoroloog Maurice Middendorp bij Buienradar. In november zorgde storm Ciarán, uitgesproken als Kir-ren, nog voor veel schade in Nederland. Toen werd er code oranje afgegeven.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief