De Luchtenburgseweg naar Boerderij Luchtenburg.
De Luchtenburgseweg naar Boerderij Luchtenburg. Foto: Rien Burgers

Herfstachtig weer in aantocht met regen en veel wind

Door: Redactie Weer

THOLEN - Na deze winterse week wordt het vanaf zondag een stuk warmer. In het begin van de volgende week wordt het herfstachtig met zacht weer, regen en veel wind. Later in die week wordt het waarschijnlijk droger en ook in de eerste helft van februari lijkt het minder vaak te gaan regenen dan normaal. Het wordt dan langzaam weer wat kouder.

Vanaf zondag komt er milde lucht het land binnen met een wind uit het zuiden tot zuidwesten. Het gaat niet meer vriezen ‘s nachts, en overdag wordt het ongeveer 10 graden. Volgens sommige voorspellingen kan het zelfs 12 graden worden, wat in de buurt komt van warmterecords. Begin volgende week gaat het ook harder waaien en er zullen regelmatig regenbuien over het land trekken. Het kan zelfs een keer stormachtig worden, maar dat is nu nog niet zeker.

Droger weer in het vooruitzicht

Eind januari wordt de kans op droger weer groter en neemt ook de wind af. Het wordt niet meteen koud, omdat de wind uit het westen blijft waaien. ‘s Nachts kan het wel vriezen en mistig zijn, maar de meeste regenbuien zullen ten noorden van ons voorbijgaan. Daardoor zal het meeste van de dagen droog blijven.

Het lijkt erop dat het droge weer aanhoudt in de eerste helft van februari, maar dat is nog niet zeker. Als het droge weer doorgaat, zal de temperatuur langzaam dalen tot normale waarden. In de eerste helft van februari is het normaal gesproken ongeveer 6 graden overdag en rond het vriespunt ‘s nachts. De kans op vorst en mist ‘s nachts neemt wel duidelijk toe tijdens deze rustige en droge periode.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief