Afbeelding
Foto: Ruben Oreel

Bijeenkomst over buurtpreventie in Souburg

Door: Britta Janssen Algemeen

OOST-SOUBURG - De Partij Souburg Ritthem (PSR) houdt dinsdagavond 15 mei samen met het buurtpreventieteam 'Middengebied Oost-Souburg' (BPT) een openbare informatieavond over buurtpreventie in De Kwikstaart in Oost-Souburg.

Vanaf 19.30 uur vertelt Els Geluk namens het BPT over de successen die behaald zijn en over de uitdagingen die er nog bestaan. Daarnaast is de wijkagent voor Oost en West Souburg en Ritthem, Maaike van Osta, aanwezig. Zij vertelt over haar werk in de wijken en dorpen.

Boa

Van de gemeente Vlissingen zijn de ambtenaar Openbare Orde en Veiligheid, Martin Bommeljé, en het hoofd van de boa's (buitengewoon opsporingsambtenaar) Wim Alewijnse aanwezig. Bommeljé gaat in op het belang van buurtpreventie en wat zo'n team kan opleveren. Alewijnse geeft uitleg over het werk en de bevoegdheden van de boa.

ROAT
Reach Out and Touch (stichting ROAT) is een belangrijke schakel in het geheel. Met jongerenwerkers en straatcoaches kunnen zij veel bereiken. Ted Nijssen vertelt namens ROAT over het belang van buurtpreventie.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief