Lenie Stroo-Goedhart is een van de winnaars van de Frans Naereboutprijs. FOTO RIJNHOUT MEDIA
Lenie Stroo-Goedhart is een van de winnaars van de Frans Naereboutprijs. FOTO RIJNHOUT MEDIA Foto: Rijnhout Media

Vlissingen bedankt vrijwilligers met Naereboutprijs

Door: Britta Janssen Algemeen

VLISSINGEN - In de Sint Jacobskerk in Vlissingen is vrijdag in drie categorieën de Frans Naereboutprijs uitgereikt aan bijzondere vrijwilligers. Burgemeester Bas van den Tillaar en wethouder Els Verhage reikten de prijzen uit aan Claudia van de Ketterij, Lenie Stroo-Goedhart en de vrijwilligersgroep achter het muZEEum.


De Aanmoedigingsprijs - een geldbedrag en oorkonde - ging naar Claudia van de Ketterij (47) uit Vlissingen. Ze richtte in 2015 stichting MadMen HQ op en sindsdien zet ze projecten, zoals sportevenement De Vaart van Vlissingen, op. Ze ziet de prijs als waardering voor wat ze doet. "Ik vind het leuk om voor mijn stad evenementen te organiseren waaraan iedereen kan deelnemen. Daarmee ga ik zeker door.''

MuZEEum

De vrijwilligers van het Zeeuws Maritiem MuZEEum kregen de prijs voor beste vrijwilligersorganisatie. Zij ontvingen een oorkonde, geldbedrag en wisseltrofee. Zonder hun inzet kan het museum over de geschiedenis van Vlissingen niet bestaan. "Er maakten 27 organisaties kans op deze prijs. Dat we hem dan toch weten te bemachtigen, stemt ons tot grote blijdschap'', zegt vrijwilligerscoördinator Rein Midavaine (62). ''We halen voldoening en plezier uit het doorgeven van de historie van Vlissingen, want het is een prachtige stad. Zolang het kan, blijven we dit met enthousiasme verkondigen aan onze bezoekers.''

Vrijwilliger

Lenie Stroo-Goedhart mag zich vrijwilliger van het jaar noemen. Al jarenlang zet zij zich voor haar medemens in. Hiervoor ze een oorkonde en gouden speldje. ''Het was een mooie, maar bovenal gezellige avond. Ik vind het heel leuk dat ik de prijs heb gewonnen'', vertelt de 75-jarige Lenie Stroo. ''Het is een mooie bekroning op mijn periode als vrijwilliger. Ik ben niet meer de jongste en daarom ga ik langzaam afbouwen.'' Stroo is nog steeds actief in het kerkelijke werk en sinds de oprichting van Stichting In en Uitloophuis in 1994 is ze nauw betrokken bij deze organisatie. Eerst als lid, later ook als voorzitter. In maart 2019 viert ze haar 25-jarig jubileum bij de stichting. ''Dat is het perfecte moment om mijn voorzitterschap neer te leggen. Ik vind het heel mooi dat je met vrijwilligerswerk anderen tot steun kan zijn, maar er komt wel veel bij kijken. Daarom geef ik de grote taken uit handen." Met het werk in de kerk, zoals het schenken van koffie, gaat ze wel door. ''Dat zijn dingen die ik kan doen op het moment dat het mij uitkomt."

De gemeente Vlissingen reikt ieder jaar de Frans Naereboutprijs uit, als blijk van waardering voor de inzet van alle vrijwilligers in de gemeente. 
 

BIJDRAGE MARIJN RIEMENS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief