Afbeelding
Foto: Bill Stegers

'Het plezier van het brouwen staat voorop'

Door: Britta Janssen Algemeen

VLISSINGEN - Wat een vaderdagcadeau al niet teweeg kan brengen. Het bierbrouwpakket dat Marco Weezepoel kreeg, deed zijn liefde voor het brouwen oplaaien, met als gevolg dat de Vlissinger, samen met brouwvrienden en stadsgenoten Bill Stegers en Arnold van Manen, volgende maand hun eerste eigen bier op de markt brengen: Vlissingse Tripel.

Weezepoel, Van Manen en Stegers hebben voor deze professionele stap officieel de Coöperatie Vlissings Bier opgericht. Het eerste wapenfeit van de kersverse zakenpartners is de Vlissingse Tripel. “Moutig bitter met een fruitige afdronk”, omschrijft Weezepoel.

Positief

Voorafgaand aan de presentatie hebben de drie hun biertje al her en der laten proeven en ze krijgen volgens Weezepoel positieve reacties. “We hebben al veel orders binnen en daar zijn we natuurlijk heel blij mee. De lancering is bij café The Wicked en verder gaan onder meer Panta Rhei, BLVD en de Concurrent de Vlissingse Tripel verkopen.”

Triggeren

Zo’n 25 jaar geleden begon Weezepoel als hobby met bier brouwen. Hij stopte ermee toen hij het te druk kreeg met andere bezigheden. Tot hij dat pakket kreeg, lacht hij. “Dat triggerde me. Sinds een jaar of vier brouw ik weer en zo ontmoette ik ook Arnold en Bill.” 

Hun enthousiasme nam steeds serieuzere vormen aan. “Het plezier van het brouwen staat voorop, maar ik wil ook graag anderen mijn bier laten proeven. En de eer, als mensen het lekker vinden, dat is ook leuk. Het zou geweldig zijn als we zoveel bier gaan verkopen dat we een eigen brouwerij kunnen beginnen."Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief