Afbeelding
Foto: Zeeuws maritiem muZEEum

Muzeeum voert actie voor heropening

Door: Joep Bremmers Algemeen

VLISSINGEN - Het Zeeuws maritiem muZEEum doet morgen, woensdag 19 januari, mee met de landelijke museumactiedag: MuseumGym: musea openen hun deuren voor een mentale booster.  Van 13:00 tot 17:00 uur kan iedereen in sportkleding of een trainingspak gratis het muZEEum in voor een culturele work-out. Natuurlijk gelden de gebruikelijke corona-voorzorgsmaatregelen. 

Musea kunnen veilig open en willen dat ook graag, omdat men van mening is dat cultuur inspiratie geeft, troost biedt en gelukkig maakt. Daarom is een landelijke actie op touw gezet. Het Muzeeum doet mee met de actie Museum Gym. Bezoekers kunnen hun hart sneller laten kloppen met gezonde oefeningen in het Muzeeum. Sportief hoeven deelnemers zeker niet te zijn, een stevige wandeling door het Muzeeum is ook een culturele work-out.

Het is een gratis activiteit. Voorwaarde voor deelname is het dragen van sportkleding of een trainingspak. Het Muzeeum naamt alle geldende maatregelen in acht: deelnemers moeten dus een mondkapje dragen, anderhalve meter afstand houden en een QR-code kunnen overleggen bij binnenkomst. Er is een beperkt aantal mensen tegelijk toegestaan in één ruimte. Aanmelding is verplicht via info@muzeeum.nl.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief