Afbeelding
Foto: Speciale markten Zuid-West Nederland

Meer dan honderdvijftig kramen op de Pinkstermarkt

Door: Joep Bremmers Algemeen

VLISSINGEN - Op Eerste Pinksterdag vormen de boulevards traditiegetrouw het decor voor de jaarlijkse Pinkstermarkt. Ruim honderdvijftig kramen uit diverse branches brengen een keur van waren aan de man of vrouw. 

Helena Schets-van Noort van Speciale markten Zuid-West Nederland is zeer content met de goed gevulde markt. “Alles bij elkaar staan er zondag tweehonderd stands met een zeer divers aanbod. Er is vanalles te koop: kleding, sieraden, parfum, boeken, lederwaren, Pokemonkaarten, vliegers, hobbyartikelen.” Er is niet alleen aan koopjes gedacht maar de inwendige mens wordt zeker ook niet vergeten. “Op de Pinkstermarkt kun je echt alles eten wat je wilt.” Wat volgens Helena momenteel erg populair is zijn de spullen om mee te macrameeën. “Dat is een bepaalde techniek om te vlechten en daar kan je allerhande dingen mee maken. Tassen en tafellakens bijvoorbeeld. Dat is momenteel een rage.”

Blij is Helena met de Belgische standwerkers die voor het eerst te zien waren op de De Ruyter jaarmarkt en nu ook naar de Pinkstermarkt komen. “Dat was echt heel leuk op de jaarmarkt. Ze zitten voornamelijk in de schoonmaakbranche maar dan met producten die je niet zo één-twee-drie zou verwachten. Zo verkoopt er eentje speciale borstels om zonnepanelen mee schoon te maken.” De Pinkstermarkt duurt van 10 tot 17 uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief