De ZB in Middelburg
De ZB in Middelburg Foto: Edwin Mijnsbergen

Welke brugklasser wordt de beste voorlezer van Zeeland?

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

Op 3 april 2024 organiseert ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB) de provinciale finale van Read2Me!, dé voorleeswedstrijd voor brugklassers van het voortgezet onderwijs. Deze finale vindt plaats in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Er strijden zeven kandidaten om de titel Brugklas Voorleeskampioen van de provincie Zeeland.

De ZB organiseert deze provinciale ronde van Read2Me! voor de zeven kandidaten van verschillende middelbare scholen in Zeeland (Goes, Zierikzee, Tholen en Middelburg). De voorleeskampioenen van de deelnemende scholen lezen een fragment voor uit hun favoriete boek. In de zaal zitten supporters om de voorlezers toe te juichen.

Naar de landelijke finale

Onder leiding van een ervaren presentator strijden ze om een plek in de landelijke finale. De deskundige jury bestaande uit Kevin van Gorkom (docent HZ), Bram Mvambanu (rapper Cycz) en Jacodine van de Velde (auteur voor jongeren) hebben de moeilijke taak om één winnaar uit te kiezen die naar de landelijke finale gaat van Read2Me! Deze vindt plaats op zaterdagmiddag 1 juni 2024 in Podium Hoge Woerd in De Meern. Read2Me! is dé voorleeswedstrijd voor brugklassers. Deze campagne van Stichting Lezen laat brugklassers het plezier in (voor)lezen ontdekken. De voorleeswedstrijd is een samenwerking tussen bibliotheken en middelbare scholen. Leerlingen van alle schooltypen kunnen meedoen aan Read2Me! Lees meer over de Read2Me! voorleeswedstrijd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief