Pure Kult.
Pure Kult.

Twee jaren tachtig bands in de Piek

Door: Joep Bremmers Algemeen

VLISSINGEN - Liefhebbers van muziek uit de jaren tachtig kunnen vrijdag 22 maart hun hart ophalen in poppodium de Piek waneer Pure Kult en The Mistress of Jersey hun opwachting maken. De bands brengen een tribute aan respectievelijk The Cult en de Sisters of Mercy.

Pure Kult brengt nummers van de inmiddels legendarische Engelse rockband The Cult, terwijl het Gentse The Mistress of Jersey het repertoire van The Sisters of Mercy weer doet herleven. De unieke vocalen van zanger Ian Astbury worden probleemloos gedragen door zanger Bart, terwijl de prachtige gitaarriffs van Billy Duffy met passie worden gespeeld door Joeri. Ondersteund door een hechte en strakke ritmetandem wordt een The Cult-ervaring aangeboden om U tegen te zeggen. De hits en obscuurder werk worden perfect gemixt, tot de eindapotheose toe. Zelfs al ken je niet veel nummers van The Cult, na het zien van Pure Kult ga je gegarandeerd hun muziek beluisteren. En daar doen ze het voor.

Sisters of Mercy
Sisters of Mercy-tribute The Mistress of Jersey komt uit Gent. De band is opgericht om de hoogtijdagen van The Sisters of Mercy terug tot leven te brengen. Ze spelen het beste van de Sisters, van het begin tot de release van de iconische plaat ‘First and Last and Always’ en de split van de band in 1985 en doen dit in de stijl van hun optredens in de periode 1984-1985. Denk aan de ‘Black October ‘ en ‘Tune in, turn on, burn out’ tournees, en je weet wat je kan verwachten. Nummers als ‘Temple of love’, ‘Marian’, ‘Alice’ en al die andere donkere dansvloervullers zullen voorbij komen. Dit is een vervangend concert voor het eerder afgelaste Lizzie & The Banshees. Aanvang 20.30 uur. Entree 12 euro in de voorverkoop en 15 euro aan de deur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief