Afbeelding
Foto: Joep Bremmers

Vlissingen gaat strijd aan met zwerfafval

Door: Redactie Algemeen

VLISSINGEN - Vandaag en morgen wordt er opgeruimd in Vlissingen. Zo’n vijftig deelnemers zijn vanaf zaterdagmiddag 12 uur in 24 ploegen een uur lang op pad gegaan met grijpers en jutzakken. Het doel is om de gemeente Vissingen te ontdoen van zwerfafval. Bij aanvang van deze Zwerfafval Marathon Estafette Vlissingen heeft wethouder Coen Bertijn de Gouden Grijper in ontvangst genomen van Terra Maris/Schoon Zeeland.

De 24-uurs Zwerfafval Marathon Estafette is van start gegaan op het Stadhuisplein, waar de wethouder even na 12.00 uur het startsein heeft gegeven. Elk uur geeft de ene ploeg de grijpers door aan de volgende, net als bij een estafette. Zo gaat het de hele nacht door, tot zondag 24 maart 12.00 uur. De totale route bedraagt ongeveer de afstand van een marathon, zo’n 42 kilometer, en slingert door heel de gemeente Vlissingen. Het eindpunt is op de Karolingenburcht in Oost-Souburg.
Net voor de start heeft wethouder Coen Bertijn namens de gemeente Vlissingen de Gouden Grijper in ontvangst genomen van Terra Maris/Schoon Zeeland. Daarmee gaat de gemeente Vlissingen de uitdaging aan om zich in te blijven zetten voor de problematiek rond zwerfafval. Na 3 maanden geeft de gemeente Vlissingen, ook als een soort ‘estafette’, deze Gouden Grijper door aan een andere organisatie of ander bedrijf binnen de gemeente. Wethouder Coen Bertijn: “Zowel deze estafette als het in ontvangst nemen van de Gouden Grijper sluiten helemaal aan bij onze campagne ‘Vlissingen Schoon? Doen we gewoon!” Zwerfafval kan namelijk voor grote ergernissen zorgen. Het veroorzaakt een rommelig straatbeeld, onveilige situaties en het is schadelijk voor mens, dier en milieu. Het is daarom goed dat daar via acties als deze extra aandacht voor wordt gevraagd.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief