Afbeelding
Foto: Politie.nl

Motorrijder aangehouden na levensgevaarlijke achtervolging

Door: Redactie Algemeen

VLISSINGEN - Een 33-jarige man uit Vlissingen is aangehouden omdat hij levensgevaarlijke capriolen uithaalde op zijn motor. Dat gebeurde dinsdagavond 2 april rond 22 uur. Hij ging er vandoor toen een agent hem wilde controleren.

Het tumult begon toen een motoragent de verdachte opmerkte op de Paul Krugerstraat in Vlissingen. Gezien het ontbreken van verlichting op zijn motorfiets, besloot de agent de bestuurder te controleren. Echter, nog voordat de agent actie kon ondernemen, ging de motorrijder er vandoor. Wat volgde was een wilde achtervolging door de straten van Middelburg, Koudekerke, Dishoek en weer terug naar Vlissingen.

Tijdens deze roekeloze rit bracht de motorrijder niet alleen zijn eigen leven in gevaar, maar ook dat van anderen. Met snelheden die tot wel 160 km per uur opliepen in zones waar 50 km per uur was toegestaan, slingerde hij over wegen en trottoirs. Hij schroomde er niet voor om fietspaden te gebruiken als persoonlijke snelwegen, draaide wild over rotondes en negeerde rode stoplichten.

Uiteindelijk kwam er een einde aan de wildemans rit op de Badhuisstraat in Vlissingen, waar de man tot stilstand werd gebracht. Echter, zijn bereidheid om mee te werken met de autoriteiten was op dat moment ver te zoeken. Hij weigerde van zijn motor af te stappen en verzette zich hevig tegen zijn arrestatie. Uiteindelijk moesten agenten fysiek ingrijpen en gebruikmaken van de wapenstok om de man onder controle te krijgen.

Na zijn arrestatie bleek de man geen geldig rijbewijs te hebben en hij weigerde mee te werken aan een ademtest. Momenteel zit hij nog vast. Opvallend was ook dat de motor waarop hij reed een vals kenteken bleek te hebben, wat de zaak nog verder compliceerde.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief