Afbeelding
Foto: Marnixkerk

MarnixMarkt bij de Marnixkerk

Door: Joep Bremmers Algemeen

WEST-SOUBURG - Op het terrein van de Marnixkerk in West-Souburg wordt zaterdag 20 april van 9.30 tot 15 uur de MarnixMarkt gehouden. De markt wordt dit jaar gehouden volgens een nieuw concept met activiteiten voor jong en oud. Zo kunnen er zelf t-shirts gemaakt worden die bedrukt kunnen worden en worden er filmpjes gemaakt met behulp van een green screen studio.

De MarnixMarkt is terug van weggeweest en wordt voor het eerst sinds de coronaperiode weer gehouden. “Het hele concept van de markt is vernieuwd sinds de laatste editie voor de Corona-pandemie in 2019,” vertelt Nely Hoogerwerf, voorzitter van het organiserend comité. “We hebben het anno 2024 gemaakt met veel meer interactie, nieuwe ideeën en leuke spellen.” Zo staan op het programma onder meer haarvlechten, sjoelen, raadspellen, schatgraven, schminken en nog veel meer. Daarnaast is er een uitgebreide selectie aan kraampjes met een verscheidenheid aan producten, variërend van kinderkleding tot boeken, brillen, bloemstukjes, schoonmaakartikelen, cadeautasjes, zelfgemaakte oorbellen, kaarten, portemonnees, riemen en planten.

Veilingen
Ook worden er veilingen gehouden waar veel gesponsorde items onder de hamer gaan en om 10.30 en 13.30 uur geeft het Christelijk Samengesteld Mannenkoor Zeeland een concert. Ook aan de inwendige mens is gedacht, zo is er kindersnoep, frietjes, saté, fruit, taarten van de voorafgaande taartbakwedstrijd en is bakkerij Koppejan aanwezig. De opbrengst van de MarnixMarkt is bestemd voor twee goede doelen: de Stichting Hoop voor Albanië en Huis van Vrede Goes. Zie voor meer informatie: marnixkerk.nl/markt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief