Afbeelding
Foto: VVD Middelburg

Wilfried Boonman (VVD) geïnstalleerd als nieuwe wethouder

Door: Joep Bremmers Algemeen

VLISSINGEN - Aan het begin van de gemeenteraadsvergadering is vanavond Wilfried Boonman geïnstalleerd als wethouder. Boonman was tot voor kort raadslid in de gemeente Middelburg. Hij volgt Sal Cracau op die in februari zijn functie neerlegde wegens gezondheidsproblemen en een motie van wantrouwen die hij weliswaar ternauwernood overleefde.

Voorafgaande aan de benoeming van Boonman werd schriftelijk gestemd door de gemeenteraad. Alle vijfentwintig aanwezige gemeenteraadsleden stemden voor de benoeming van Boonman, waarna hij de eed en belofte aflegde. Vervolgens heette burgemeester Bas van den Tillaar hem welkom in de gemeente Vlissingen en welkom in het college van burgemeester en wethouders. Het ziet er overigens niet naar uit dat Boonman ook in de gemeente Vlissingen gaat wonen. Hij kreeg een ontheffing van één jaar van het vereiste van ingezetenschap van de gemeente Vlissingen.

Portefeuille

Wethouder Wilfried Boonman neemt de portefeuille van voormalige wethouder Cracau over en gaat onder meer over verkeer, subsidies, North Sea Port, parkeren, binnenstad, evenementenbeleid en cultuur. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief