Afbeelding
Foto: Lasloods

Lasloods maakt zich op voor eerste grote concert

Door: Joep Bremmers Algemeen

VLISSINGEN - De Lasloods wordt momenteel omgebouwd tot concertzaal om klaar te zijn voor het concert van de Dire Strait Experience, featuring Chris White op vrijdag 17 mei. “Het podium dat we hebben opgebouwd voor 5 mei blijft staan en wordt verder uitgebreid,” vertelt Louk Peperkamp van de Lasloods. Met het eerste grote concert in de agenda slaat de Lasloods een nieuwe weg in. “We gaan vaker grotere concerten organiseren, voor een publiek tot 1500 man.”

Als het aan Louk Peperkamp ligt worden er voortaan in de Lasloods periodiek grotere concerten georganiseerd. “Voor concerten waar zo’n 1500 man publiek terecht kan is er eigenlijk niks meer op Walcheren,” weet Peperkamp. “Vroeger kon dat in het Arsenaaltheater en nog langer geleden traden bands als de Golden Earring en Anouk op in sporthal Baskensburg. Wij willen een podium bieden waar ook landelijk bekende artiesten kunnen optreden. Er is natuurlijk de Piek, de Spot en het Beest maar dat is allemaal voor kleinere aantallen.  Ik vind het leuk dat we nu toch weer grotere bands in Vlissingen kunnen hebben.” Volgens Peperkamp leent de Lasloods zich prima voor grotere concerten. “De ligging in Vlissingen en op Walcheren is ideaal. Zo’n concert duurt tot een uur of elf en dat houdt in dat bezoekers die van wat verder komen daarna gewoon de trein nog kunnen pakken. We hebben de akoestiek verbeterd door dikke gordijnen op te hangen. We blijven hier zeker nog wel tien jaar en kunnen deze investering dus doen.” 

Dire Strait Experience
Het eerste concert dat in de Lasloods wordt gehouden is het optreden van de Dire Strait Experience. “Tribute bands doen het goed momenteel. Het wordt een staand concert en dat is toch ook weer een andere beleving dan in het theater. De vertolking van de muziek van de Dire Straits voor deze band is akelig goed. Chris White, de saxofonist, heeft zelf met de originele Dire Straits gespeeld. Voor ons is het ook een test hoe het bevalt om grotere bands te ontvangen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief