Afbeelding
Foto: Annet Eekman

‘s Zomers overdag geen honden op het strand

Door: Joep Bremmers Algemeen

VLISSINGEN - Met de zomer in aantocht, is het tijd om te weten waar onze harige vrienden welkom zijn op de stranden van Vlissingen en waar niet. Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) zijn honden op bepaalde stranden niet toegestaan van 1 mei tot en met 16 september. Deze stranden omvatten de Boulevards Evertsen (het Badstrand), Bankert en De Ruyter, evenals het Nollestrand. Maar er is een uitzondering voor eigenaars van geleide- of hulphonden, die mogen wel aanwezig zijn op deze stranden, op voorwaarde dat de uitwerpselen van de hond worden verwijderd.

Voor hondenliefhebbers zijn er echter nog steeds opties. Tijdens deze periode zijn honden welkom op de stranden van Zwanenburg en Westduin. Er zijn echter regels van kracht: tussen 10 en 19 uur moeten honden aangelijnd zijn.Tussen 19 en 10 uur is aanlijnen niet verplicht. Buiten het zomerseizoen, van 17 september tot en met 30 april, mogen honden vrij rondrennen op alle stranden in Vlissingen. Maar ook dan geldt de regel dat eigenaars de uitwerpselen van hun viervoeters moeten opruimen.

Ontheffing

Voor eigenaars die een uitzondering nodig hebben op het hondenverbod, bijvoorbeeld voor een hulphond, is er een mogelijkheid tot ontheffing. Deze ontheffing vereist dat de hond altijd aangelijnd is op de stranden en dat uitwerpselen direct worden verwijderd. Hoe vraag je zo’n ontheffing aan? Het is een eenvoudig proces. Dien een schriftelijk verzoek in bij de gemeente, vermeld de reden voor de ontheffing en geef de nodige informatie over de hond en de eigenaar. Houd er rekening mee dat er kosten verbonden zijn aan deze dienst, momenteel € 37,55 volgens de legesverordening.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief