Afbeelding
Foto: Jan Dobrovský

Acht films in literatuurcompetitie Film by the Sea

Door: Eugene de Kok Cultuur

 VLISSINGEN - Er doen dit jaar acht films mee aan de film- en literatuurcompetitie van Film by the Sea. 

Het gaat om ‘Daniel’, gebaseerd op het boek ‘Gegijzeld door IS’, ‘Deutschstunde’ naar de roman ‘De Duitse les’, ‘A dose of happiness’ naar het boek ‘'Fall and Salvation: The Confession of a Drug Addict', ‘The Painted Bird’ (foto) naar de gelijknamige roman, ‘Poppie Nongena’ dat is gebaseerd op ‘Die Swerfjaren’, ‘Undtagelsen’ waarvoor de roman ‘De uitzondering’ de basis is, ‘Shirley’ naar het boek met dezelfde titel en ‘Wendy’, een film die is gemaakt op basis van het boek ‘Peter and Wendy’. 

Jury

De films worden beoordeeld door een vakjury, die onder leiding staat van filosoof en schrijver Stine Jensen. 

Ook aan de Franstalige competitie ‘Vive le cinéma’ doen acht films mee, die worden bekeken en gerangschikt door een jury met Wim Millenaar aan de het hoofd. 

Ceremonie

Naast deze twee wedstrijden zijn er prijzen van een jongeren- en (internationale) studentenjury en worden tijdens de Awards Ceremony de Storytel Awards en een Career Achievement Award uitgereikt. 

Bijzonder

De 22e editie van Film by te Sea vindt plaats van 11 tot en met 20 september. Het is een bijzondere editie, want vanwege het coronavirus zijn er allerlei maatregelen genomen en extra activiteiten ontplooid. Zo zijn er voor het eerst festivalfilms te zien in de Zeeuwse filmhuizen en kunnen mensen thuis via Picl films uit het programma zien.    



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief