Afbeelding
Foto: Politie

Twee geweldsincidenten in Vlissingen en Middelburg: Twee agenten raken gewond

Door: Eveline Jansen Politie

VLISSINGEN/ MIDDELBURG- Bij twee verschillende geweldsincidenten in Vlissingen en Middelburg zijn twee agenten gewond geraakt toen de verdachten zich tegen hen keerden. Vrijdagavond raakte een agent gewond aan de Aagje Dekenstraat in Vlissingen. In de nacht van vrijdag op zaterdag raakte een agente gewond in cellencomplex Torentijd in Middelburg na een aanhouding aan de Serlippensstraat in Vlissingen. De daders worden niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van de schade.

Omstreeks 21.30 uur kreeg de politie een melding van een medewerker van een horecazaak aan de Aagje Dekenstraat in Vlissingen. Daar misdroegen twee mannen zich op het terras en bedreigden ze de horecamedewerker. De mannen weigerden in eerste instantie hun identiteitsbewijs aan de politie te tonen. Na een formele vordering gaf een van de mannen toch zijn paspoort af. Toen de politie dit meenam om te controleren werd de verdachte agressief en eiste hij zijn paspoort terug. Er ontstond een schermutseling waarbij de verdachte de agent een stomp op zijn gezicht gaf en hem een blauw oog bezorgde. Pas na inzet van pepperspray wisten de agenten de man onder controle te krijgen en hem aan te houden. 

Omstreeks 02.45 uur raakte in cellencomplex Torentijd in Middelburg een agente gewond toen zij de handboeien van een verdachte af wilde doen. De 26-jarige vrouw werd op dat moment agressief en sloeg met kracht de stalen handboei op het hoofd van de agente. Zij liep daarbij een flinke bloedende wond op. De verdachte was samen met een man kort daarvoor aangehouden omdat hij als bestuurder van een auto niet mee wilde werken aan een speekseltest tijdens een controle aan de Serlippensstraat in Vlissingen. Ook daar was de vrouw, die als bijrijder in de auto zat, al agressief. Ze spuugde agenten in het gezicht en beledigde hen. De gewonde agente moest voor behandeling van de hoofdwond naar het ziekenhuis.

Wie agressie of geweld pleegt tegen politieambtenaren wordt snel en stevig gestraft. De daders worden niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van de schade.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief