Ruud Linders (links op de foto) en Andy Wierckx (rechts op de foto)
Ruud Linders (links op de foto) en Andy Wierckx (rechts op de foto) Foto: Roland Pijnen

Trainers VV Vivoo vertrekken na dit seizoen

Door: Roland Pijnen Algemeen

HUIJBERGEN - De oefenmeesters van de eerste elftallen dames, Ruud Linders, en heren, Andy Wierckx, van voetbalvereniging Vivoo verlaten na dit seizoen het Sportpark aan de Veenbes. Hoog tijd voor de Huijbergenaren om op zoek te gaan naar wie de stokjes kan overnemen. Andy en Ruud blikken terug op de afgelopen seizoenen en weten precies wat Vivoo leuk maakt voor potentiële trainers.

Waar Andy deze jaargang aan zijn vierde seizoen is begonnen, is dit voor Ruud alweer zijn achtste seizoen. Voor Ruud is dit team in zijn lange loopbaan bij voornamelijk, hoe hij het noemt, kleine verenigingen het eerste dameselftal wat hij onder de beschikking heeft. Na welgeteld drie maanden coach te zijn geweest bij RKVV Halsteren, de enige ‘grote’ vereniging waar hij de poppetjes mocht neerzetten, stond Arjan Reijnders op de stoep om te vragen of het hem wat leek in te stappen bij deze groep. “Het was een gretige groep. Dat gaf de doorslag.” Andy daarentegen, die overkwam als hoofdtrainer van NSV, zag zijn kans schoon toen de trainerscarrousel op gang kwam en er een plaatsje vrijkwam bij VV Vivoo. “Het was wel behoorlijk wennen. In Nispen werd alles klaar gezet, zoals het materiaal. Dat was bij Vivoo niet, maar dat was direct de charme van Vivoo”, aldus Andy. 


Hoogtepunten
Ongelukkig genoeg kon zijn eerste voetbalseizoen bij Vivoo niet afgemaakt worden vanwege de coronaperikelen. Het tweede seizoen begon hoopgevender zonder beperkingen, maar kwam na nog maar een aantal wedstrijden geleid te hebben abrupt ten einde. Dit zijn -jammer genoeg- de momenten die er voor Andy uit springen, evenals de degradatie naar de vijfde klasse afgelopen seizoen. “Wat wel een erg mooi moment in deze mindere tijd was, was toen er alleen ‘s morgens vroeg getraind mocht worden en de groep met 14 man sterk klaarstond om een balletje te trappen en gezamenlijk te ontbijten.” Ook Ruud kent hoogtepunten. “De strijd voor het kampioenschap in de derde klasse in mijn eerste seizoen en de meerdere huwelijken van speelsters binnen het team. De zelfredzaamheid die er heerst, maar ook de omgang met de meiden, zal ik gaan missen.”


In het hart
Met pijn in het hart, besloot Ruud te stoppen, daar het na acht jaar lastig is voor hem om de dames ‘te kunnen raken’. “Het is goed geweest. Andere ambities komen aan het licht. Naast het voetbal sta ik graag aan de waterkant om te vissen en houd ik van reizen.” Ondanks dat Ruud al geruime tijd in Huijbergen woont, wist hij pas door de dames wat er allemaal speelt, lacht hij. ”Trainer zijn houd je jong en bij de tijd. Er is nooit gezeur en niemand valt buiten de boot. De dames die van andere verenigingen overkwamen, zijn allemaal goed opgevangen.” Het besluit om het avontuur van Andy ten einde te laten komen, is wederzijds genomen. “Je bent afhankelijk van een vaste groep. Een andere coach voor de groep werkt vaak motiverend. Op een gegeven moment is de rek eruit.” Het werken heeft Andy als zeer positief ervaren, dankzij de korte lijntjes en de spelers die hem scherp houden door met ideeën te blijven komen. Hij is blij dat er twee nieuwe velden komen, wat meer perspectief biedt voor de volgende coach. “Het is elke keer passen en meten. Dat wordt verleden tijd.” Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via e-mailadres info@vivoo.nl.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief