Afbeelding
Foto: Politie.nl

Politie voert grootschalige kluisjescontrole uit op middelbare scholen

Door: Bregje Kop Algemeen

THOLEN - Medewerkers van gemeenten, politie en middelbare scholen hebben woensdagochtend op verschillende middelbare scholen kluisjes van leerlingen gecontroleerd. Tijdens de controles is niets strafbaars gevonden.

Een samengesteld team van agenten, BOA’s, medewerkers van gemeenten en particuliere speurhondengeleiders doorzocht op verschillende scholen in Tholen, Woensdrecht, Steenbergen en Bergen op Zoom kluisjes. Daarbij waren ze vooral op zoek naar (illegaal) vuurwerk. Op sommige scholen werden alle kluisjes doorzocht, op andere scholen hielpen een speurhonden met kluisjes aanwijzen die vervolgens door agenten, BOA’s of medewerkers van de scholen werden doorzocht. Daarbij werd ook gekeken of er geen drugs of wapens in de kluisjes lagen. Op geen van de scholengemeenschappen is iets aangetroffen.

Integrale actie
De partijen sloegen de handen ineen voor deze gezamenlijke controle. Het voornaamste doel van de controle was om de veiligheid rondom scholen vergroten en een signaal af te geven dat het hebben van illegaal vuurwerk niet getolereerd wordt. Woensdagochtend werden vrijwel tegelijkertijd op een groot aantal middelbare scholen in het teamgebied van het politieteam Bergen op Zoom kluisjes gecontroleerd. De verschillende partners kijken tevreden terug op de actie, waar een preventieve werking vanuit moet gaan.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief