Afbeelding
Foto: Politie.nl

Kans op verlof Ludo de B. lijkt klein

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

BREDA - In de Bredaase rechtbank is vandaag een zitting gehouden over het verlengen van de TBS van Ludo de B. uit Woensdrecht. De dader van de ontvoering en verkrachting van en de moord op twee Belgische meisjes zit al sinds 1992 vast en is nog nooit met echt verlof geweest. Tijdens de zitting in Breda bleek vandaag dat de kans klein is dat hij ooit nog vrij komt. 

In december 1991 ontvoerde Ludo de B. de veertienjarige Inge Breugelmans uit Wuustwezel. In april 1992 ontvoerde hij Ines van Muylder uit Essen. Zij was 16 jaar oud. Beide meisjes werden na hun ontvoering verkracht en vervolgens vermoord. Hun lichamen werden begraven in het bos, nabij Putte. De politie kwam na de ontvoering van Ines al gauw op het spoor van de Woensdrechtenaar, die ook bekende. Hij bleek ook andere tieners belaagd te hebben begin jaren ‘90. Destijds werd hij veroordeeld tot 20 jaar cel en TBS. 

Die TBS-maatregel is steeds verlengd in de afgelopen jaren en ook vandaag bij de zitting werd aangegeven dat verlenging de meest reëele optie is. In de kliniek de Rooyse Wissel in Venray wordt De B. nog wel nader onderzocht om te kijken of begeleid verlof überhaupt een optie is of nog kan zijn. Deskundigen geven tot nog toe aan resocialisatie niet reëel te achten. Mocht dit inderdaad het geval zijn, dan zal De B. voor de rest van zijn leven opgenomen blijven. In ieder geval is door de Officier van Justitie gepleit voor verlenging van de TBS met maximaal twee jaar. De rechtbank zal over twee weken uitspraak doen.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief