Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Brabantse Wal Wielerevents trapt af met Ronde van Woensdrecht

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

WOENSDRECHT - Het Brabantse Wal Wielerevents is van start gegaan vandaag met de Ronde van Woensdrecht. In een druk bezet veld namen vandaag alleen mannen deel aan drie wedstrijden, te weten die van de Nieuwelingen, de Junioren en de Amateurs, Beloften, Elite en Professionals B. Het leverde mooie wedstrijden op en mooie winnaars. 

Met een startveld van 110 renners bij de elite/beloften was de 1e Brabantse Wal Wielerevents in Woensdrecht al op voorhand een succes. Niet de minste renners stonden aan het vertrek: Tim Bierkens (winnaar zaterdag in Oud Vossemeer), Coen van Melfoort (winnaar van de Ster van Zwolle), Luuk Herben (ABLOC), Rens Tunner ( Metec), Jasper de Laet (Volker Wessels), Witten Anthonise (Jumbo Visma) en Jochem Kerckhaert (BEAT). Op de eerste wedstrijddag in Woensdrecht waren de categorieën Nieuwelingen en de Elite/Beloften nagenoeg volgeboekt. Er werd dan ook een flinke strijd geleverd in de straten van Woensdrecht.

De eerste schermutselingen bij de elite/beloften kwamen van Daan van Rooij en Loek Graafmans. Zij probeerden in aanvang van de wedstrijd punten te pakken voor de leiderstrui van Somers Planontwikkeling/ Happy Dog-Happy Cat. Daarna gooiden Thom Wensink en Levi Offermans de knuppel in de hoenderhok. Maar het tempo lag zeer hoog en na kwart wedstrijd was het peloton weer compleet. Het was moeilijk wegkomen uit het peloton. De klim van de Rijzendeweg kon nog geen schifting brengen. Piotr Havik was de volgende renner die probeerde alleen weg te komen. 

Punten voor de bergprijs werden gesprokkeld door Jardi Christiaan van der Lee, welke hij met ruime voorsprong ook won. Met nog 12 ronden te rijden werd een kopgroep gevormd met Jochem Kerckheart, Sven Pijnenburg, Tom Vermeer, Jardi Christiaan van der Lee en Tom Huissoon. Zij werkten eendrachtig samen en kregen 15 seconden van het peloton. De achtervolgers Wijnen, van ’t Hoff en Doorn probeerden nog naar de kopgroep te sluipen, maar het mocht niet lukken. Tom Vermeer probeerde in de laatste ronde alleen weg te komen, maar de snelheid lag zo hoog dat de vijf koplopers sprintten voor de overwinning. Kerckhaert won voor Pijnenburg en Tom Vermeer. Hulssoon had in laatste ronde pech en kwam niet meer over de finish.

Bij de Nieuwelingen kwam Michiel Mouris in een veld van ruim 90 deelnemers als eerste over de streep. Gijs Schoonvelde en Jilles Romers finishten in dezelfde tijd op plaats twee en drie en maakten zo het podium compleet. Bij de Junioren won Sjoerd van der Linden met een lichte voorsprong van 18 seconden op de nummers twee en drie, Collin Westbroek en Swen Vonk en de rest van het peloton volgde daarachter.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief