Afbeelding
Foto: José van der Wegen

Kleine kanjers lopen hard voor Stichting Emoties

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

OSSENDRECHT - Het is al jaren een traditie: de kindersponsorloop op Eerste Pinksterdag, voorafgaand aan de doorkomst van de Roparun in Ossendrecht. Ook dit jaar werd voorafgaand aan de doorkomst door vijf kanjers van kinderen meegedaan aan de kindersponsorloop en ze haalden een flink bedrag binnen voor Stichting Emoties!

Noud, Johnny, Cobe, Thijmen en Mike renden samen ronde voor ronde om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Emoties. Noud liep vorig jaar de meeste rondjes en behaalde toen ook de winst met het meest opgehaalde geld. Dat laatste leverde hem een jaar lang gratis sporten bij een van de diverse sportverenigingen. Waar hij vorig jaar 28 rondjes liep, rende hij er nu nog vijf rondjes extra bij. Het leverde hem wederom de winst op. Echter: hij ging niet met een dubbele winst naar huis. Cobe haalde namelijk het meeste geld op voor stichting Emoties: 377,80 euro om precies te zijn. En daardoor mag nu Cobe een jaar lang gratis gaan sporten. Voor Cobe was het een mooie afsluiter van een enerverende sponsorloop, want al in de eerste ronde viel hij erg hard, waar hij de rest van de sponsorloop last van had. 

Noud toonde echter aan dat hij uit het juiste hout is gesneden en hielp Cobe een paar rondjes mee. Ook Thijmen liep samen met Cobe een paar rondjes en ze kwamen samen over de finish. Wie bovendien naar Mike keek, zag dat de kleine man een beetje hinkte. Niet verwonderlijk, want hij was nog maar net uit het gips. Toch wist Mike maar liefst 16 rondjes te rennen en dat voor iemand die net uit het gips kwam. Al met al waren de vijf deelnemers dan ook grote kanjers. Zulke grote kanjers, dat ze samen maar liefst 1127,80 euro voor Stichting Emoties hebben opgehaald. En daarmee kunnen meer dan twee mensen weer geholpen worden door de stichting die graag wensen vervult van alle Woensdrechtenaren met de ziekte kanker. De vijf jongens zelf wonnen met hun deelname niet alleen mooie prijzen, maar werden door het bestuur van Stichting Emoties ook nog beloond met een prachtige medaille. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief