Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Huijbergen maakt zich op voor de allerlaatste paarden3daagse

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

HUIJBERGEN - Het is al jaren een traditie: de Huijbergse paarden3daagse. Dit jaar wordt deze deze leuke driedaagse voor ruiters en menners gehouden op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 september. Huijbergen en omgeving kan zich dan ook opmaken voor heel veel paardengetrappel. En men moet er zeker van gaan genieten, want het zal de laatste editie zijn.

Op vrijdag 22 september rijden de ruiters een mooie route van ongeveer 17 km, gevolgd door de hap-en-stap-route van 25 tot 30 km op zaterdag voor zowel ruiters als menners. Op zondag is er een gezamenlijke route voor ruiters en menners van 20 tot 25 kilometer. De organisatie heeft voor deze laatste editie in ieder geval tal van mooie tochten uitgezet. 

Afscheid

De organisatie, bestaande uit Carola Poot, Linda Hulleman, Suzanne van Bavel, Angela de Leeuw en Lucienda Hof, maakte begin september bekend via Facebook dat helaas, na zoveel jaren, ook aan het allerleukste paardenevenement van Huijbergen een einde komt. In 2019 vierde de organisatie nog het tienjarige jubileum.

“Samen met jullie, en de fantastische groep vrijwilligers, hebben we jarenlang een geweldig mooi evenement op de kaart gezet. We hebben gelachen, mooie momenten gedeeld, herinneringen gemaakt, spannende uurtjes doorgemaakt en ook verdrietige momenten gedeeld waarbij best een traantje werd gelaten. Jaarlijks vertrouwde gezichten terugzien, een heel weekend met elkaar genieten van vitamine paard, jullie voelden als familie. Ik ben verdomd trots op wat we hebben neergezet, van 0 opgebouwd, maar soms moet je ook een beslissing nemen waarbij je niet over een nacht ijs gaat. Ik weet dat heel veel mensen enorm uitkijken naar hun ‘Penny’-weekend. Dat mensen er een heel jaar naartoe leven om oude ‘Huijbergsepaarden3daagse-kennissen’ weer te zien en spreken. Dat er mensen zijn die speciaal vanuit Frankrijk, Duitsland, België en zelfs Spanje heen en weer komen om mee te komen genieten. Dus het was geen makkelijk besluit, maar wel een besluit wat nodig is door de huidige drukte en het enorme gebrek aan tijd om het te blijven organiseren zoals ik graag zou willen. We gaan met de aankomende paarden3daagse op 22, 23 en 24 september nog een keer van en met jullie genieten.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief