Afbeelding
Foto: THON

In de ban van de hond(en), dierenliefhebbers doen pogingen dieren in veiligheid te krijgen

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

HUIJBERGEN - Huijbergen en omgeving is in de ban van twee loslopende honden. Donderdag leek het er eerst op dat er een wolf gespot werd in Huijbergen en Ossendrecht, maar dit bleek een Tsjechische wolfhond te zijn ofwel een Saarloos. Echter was dezelfde hond eerder in het gezelschap van een andere hond, een grote zwarte. Beide dieren zijn nog steeds niet terecht en op de loop, al proberen dierenliefhebbers de honden op de juiste manier in veiligheid te brengen.

Het verzoek is dan ook om de dieren niet op te jagen. “Er wordt gekeken of er een manier is om ze in ieder geval te vangen en in veiligheid te brengen. Er is nog niet bekend of het om gedumpte of wellicht om kwijtgeraakte of ontsnapte honden gaat” wordt gemeld op Facebook. De zwarte hond is vrijdag nog gespot in het bosgebied tussen Ossendrecht en Huijbergen, bij het Kleine Meer/Grote Meer. Team Hondenopsporing Nederland is inmiddels bezig met het verkrijgen van toestemming voor het plaatsen van een vangkooi. De zwarte hond droeg bij de laatste zichtmelding geen halsband, maar was erg bang en daardoor ook niet te vangen. Op 21 maart werden de honden nog gezamenlijk gespot aan de Kloosterdreef in Huijbergen rond middernacht. 

Wie de honden ziet kan het telefoonnummer 0613041410 bellen om een zichtmelding te doen. Het nadrukkelijke verzoek is om het bij zichtmeldingen zelf te laten en de hond/honden niet op te jagen, zodat de honden uiteindelijk in veiligheid gebracht kunnen worden. 

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief