Afbeelding
Foto:Remco Weterings

Delano Swenne wint de sprint van de kopgroep in de Ronde van Huijbergen

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

HUIJBERGEN  - Een sterke kopgroep van tien man maakte de sfeer bij de elite-wedstrijd in de Ronde van Huijbergen. Uiteindelijk wist Delano Swenne de sprint te winnen voor Stijn Daemen en Tom Vermeer. Bij de nieuwelingen ging de eindwinst naar Tom Huissoon. Na een spannende strijd  bij de junioren ging daar de winst in de 5e editie van de Brabantse Wal Wielerevents Ronde van Huijbergen naar Sven van Wijgerden.  

Jeroen van Wezel van het organiserende wielercomité kijkt terug op een geslaagde dag: “Alleen de maartse kou was het enige minpuntje.” 

Dikkebandenraces

De wedstrijddag begon om half twaalf voor de junioren met hun wedstrijd over de Huijbergse klinkers en asfalt. Zij reden hun wedstrijd over 40 kilometer verdeeld over zestien rondes. Tom Huissoon wist het in de sprint nipt te winnen voor Sten van der Eijck. Een derde plaats was er weggelegd voor Niels van der Ent. Helaas was het deelnemersveld bij de junioren beperkt. Voor de junioren lag er 60 kilometer wedstrijd klaar. Sven van Wijgerden pakte hier de winst voor Erik Kint en Freek de Kok. De Woensdrechtse jeugd was ook weer in grote getallen uitgelopen  voor de dikkebandenraces. Onder luide aanmoediging van ouders, grootouders en andere belangstellenden werd er flink gestreden om de eindprijzen. 

Een groot deelnemersveld bij de elite -en beloftenwedstrijd sloot de wielerdag in Huijbergen af. Hun wedstrijd ging over maar liefst 80 kilometer. Vroeger reden ze in de Ronde van Huijbergen altijd 100km. Vanaf de eerste ronde was er direct een grote strijd onder de meer dan negentig deelnemers. Hier wist al snel een kopgroep van tien man met sterke mannen als Jurgen Mesu en  Bram van Herk weg te komen. Ook de lokale Marijn Maas maakte deel uit van deze mooie kopgroep. Helaas wist Maas het in de sprint niet te winnen. De winst ging naar Delano Swenne, gevolgd door Stijn Deamen en Tom Vermeer.  

De volgende wedstrijd van de Brabantse Wal Wielerevents 2024 is de Ronde van Ossendrecht op zondag 7 april. “Ook daar hopen we weer op net zo’n mooi deelnemersveld”, zo sluit mede-organisator Niels van Elszakker af.

Bijdrage: Remco Weterings

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief