archieffoto
archieffoto Foto: Willem-Jan de Bruin

Samen naar The Passion kijken bij de Protestantse Kerk in Ossendrecht

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

OSSENDRECHT -  Op Witte Donderdag, 28 maart, is iedereen van harte welkom om samen naar de televisie-uitzending van The Passion te kijken in de Protestantse Kerk van Ossendrecht. De ontvangst is vanaf 20.30 uur in de koffieruimte van de Protestantse Kerk in Ossendrecht aan de Dorpsstraat 10. Deze keer wordt eerst gezamenlijk gekeken naar de uitzending vanaf 20.45 uur en na afloop is er gelegenheid om na te praten en wat te drinken.

Al vele jaren wordt het lijden en sterven van Jezus aan de hand van muziek, straattoneel en vertellingen voor velen toegankelijk gemaakt op de tv. The Passion kun je dan ook zien als de muzikale paasvertelling voor iedereen. Dit jaar is het thema van The Passion ‘Ik geloof in jou’. The Passion 2024 vindt dit jaar plaats op Het Rond in Zeist en het is de 14e keer dat het spektakel wordt opgevoerd. Diverse bekende Nederlanders worden ieder jaar gestrikt voor The Passion om een hoofdrol te vertolken. Dit jaar speelt Angela Schijf de rol van Maria, William Spaaij de rol van Jezus en Matteo van der Grijn speelt Petrus. De rol van Judas is voor Keizer en Gaia Aikman speelt Maria Magdalena. Ook is er dit keer een rol voor de discipel (ongelovige) Tomas. Robbert Rodenburg vertolkt deze rol. 

Het tv-programma van The Passion start om 20.30 uur en is te zien op NPO 1 bij de KRO-NCRV. Ook is het evenement te volgen op de radio met audiodescriptie op NPO Radio 2, eveneens om 20.30 uur. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief