Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Sterk deelnemersveld tijdens de tweede Fokker Slag om Woensdrecht

Door: José van der Wegen Algemeen

WOENSDRECHT – De eerste ‘Fokker Slag om Woensdrecht’ was een groot succes en er wordt met enthousiasme vooruitgekeken naar de tweede editie op zondag 28 april. Dan wordt de tweede Fokker Slag om Woensdrecht verreden in de polders van gemeente Woensdrecht en Rilland met de aankomst op de Scheldeweg. Hieraan voorafgaand is er in de ochtend ook nog een wedstrijd voor junioren over een afstand van 120 km.

Directeur Schwalbe Topcompetitie Thijs Rondhuis was bij de eerste editie al zeer enthousiast over wat de organisatie had weggezet in de Fokker Slag. De wielerkoers was de pilot voor een wedstrijd zonder politiebegeleiding. Met hulp van verkeersregelaars en particuliere motorbegeleiding werd alles in goede banen geleid. De overwinning van Martijn Budding was de eerste voor zijn nieuwe ploeg TDT Unibet. De geslaagde eerste editie heeft voor een gevolg gezorgd in de vorm van een tweede koers. Op zondag 28 april klinkt om 14.00 uur het startschot voor de elite-beloften renners op de landingsbaan van Fokker/Aviolanda. Zij rijden 165 km. Het startschot zal gegeven worden door oud- tourwinnaar Jan Janssen. De junioren zullen starten op de Scheldeweg. Startschot daarvoor wordt om 10.00 uur gegeven door wethouder sport Rainier Schuurbiers. Beide categorieën rijden mooie omlopen van ruim 23 km door de gemeente Woensdrecht. De omloop is uitgezet door voormalig eliterenner Lars Akkermans en gaat door de polders van de gemeente Woensdrecht. In de omloop zijn meerdere befaamde kasseistroken opgenomen, waaronder die aan de Hoogerwaardweg en de Bossestraat. Voor de winnaars in beide categorieën is er dan ook de heuse kasseientrofee. De belangstelling voor de koers is zeer groot. Er zullen voor de elite-beloften renners 8 ploegen van 6 renners aan het vertrek staan.

Schwalbe Topcompetitie

De tweede uitgave van de Slag om Woensdrecht is onderdeel van de Schwalbe Topcompetitie. Er zijn vijf continentale teams, drie buitenlandse teams, acht clubteams/ regioteams geselecteerd voor de competitie. Bij de deelnemende teams komen onder meer Jochem Kerkhaert en Martin Pluto (BEAT), Thijs de Lange en Jordan Habets ( METEC), Timo de jong, Bertjan Lindeman en Coen van Vermeltfoort (VolkerWessels) aan de start. De organisatie heeft daarnaast nog aan twaalf wildcards vergeven aan binnenlandse clubteams. Hierin zijn onder andere regionale renners Marijn Maas, Jasper de Laat, Hidde Swar en Jurgen Mesu opgenomen. Om 10.00 uur wordt op de Scheldeweg het startschot gegeven aan de junioren. Een sterk peloton wordt vertegenwoordigd door 14 nationale ploegen waaronder WWV, Team Zuid Nederland, WV Schijndel, JEGG DJR, Parkhotel en Jan van Arckel en 9 internationale ploegen uit België, Denemarken, Portugal en Latijns-Amerika. 

Livebeelden van de koers

De wedstrijd voor elite- beloften wordt door Utility’s rechtstreeks opgenomen met 3 cameramensen op de motor, dronebeelden worden van de start op de vliegbasis gemaakt en van de kasseienstroken. De opnames worden gelivestreamd door ZuidwestTV. Commentatoren van dienst zijn Pim Bruijzeels en oud profrenner Michael Boogerd. Eurosport zal een samenvatting uitzenden. 

Dikkebandenraces voor 2- tot 12-jarigen

De Dikkebandenrace wordt georganiseerd door Stichting Vrienden van de koers, in samenwerking met Visma Ready2Race. De wedstrijden vinden plaats na iedere doorkomst van De Slag om Woensdrecht. De wielrenners van de toekomst kunnen zich voor een dag échte wielrenner voelen. Deelname is gratis en je beleeft een gezellige dag op het terrein van het Brabantse Wal Festival! Daar vinden diezelfde dag ook de Highland Games plaats.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief