Afbeelding
Foto: Familie van Crugten

Jurrien van Crugten beleeft een goede seizoensstart in Northern Talent Cup

Door: José van der Wegen Algemeen

HOOGERHEIDE - Motorcoureur Jurrien van Crugten uit Hoogerheide heeft een goede seizoensstart beleefd in de Northern Talent Cup op het circuit van Assen. De jonge Hoogerheidenaar stond namelijk twee keer op het podium.

Op vrijdag kwalificeerde Jurrien zich al naar een verdienstelijke vierde positie op de startgrid. Een goede uitgangspositie voor de races zo bleek, want daarin deed hij het zeker goed. Op zaterdag tijdens de eerste race mocht Jurrien het podium beklimmen voor de derde plaats. De Fransman Antoine Nativi wist op een nat TT-circuit van Assen te winnen in een door een rode vlag onderbroken wedstrijd. Tweede werd de Duitser Thias Wenzel voor dus Jurrien. De Duitse coureur Richard Irmscher kwam ten val tijdens de wedstrijd waardoor de rode vlag werd getoond. Daarna werd de race herstart voor slechts vijf ronden. Voor Jurrien verliep de herstart in eerste instantie niet zo goed, maar hij herstelde zich snel en wist van buiten de top tien naar het achterwiel van de raceleider te komen. Hij wist zelfs even aan de leiding te rijden, waarna een felle strijd met Nativi ontstond. De Fransman was uiteindelijk de snelste. Hoewel Jurrien als tweede over de finish kwam, moest hij een positie teruggeven, vanwege een overschrijding van de tracklimits in de laatste ronde. Het leverde hem gelukkig alsnog een podiumplaats op. 

Een dag later stond hij op dat treetje hoger, want in de tweede race werd hij tweede achter de Oostenrijker Tobias Kitzbichler. Jurrien vocht een flinke strijd uit op het circuit, nadat hij in eerste instantie van buiten de top-10 zich naar voren wist te manoeuvreren. Hij kwam in de groep uit met coureurs die vochten om de tweede plaats en wist uiteindelijk als tweede de finish te passeren. Daarmee begint Jurrien het seizoen in de Northern Talent Cup goed. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief