Afbeelding
Foto: Piet Clarijs

Lezersfoto van de week toont een salamander in al zijn pracht

Door: José van der Wegen Algemeen

OSSENDRECHT - De ontspanningspagina is sinds dit jaar terug in de Woensdrechtse Bode. Daarbij is er ook speciale aandacht voor de Lezersfoto van de Week. Uiteraard hebben we daar ook jullie hulp voor nodig, want zonder foto’s van onze lezers geen Lezersfoto van de Week. Deze week plaatsten we de foto van Piet Clarijs. 

Piet zag in zijn vijver wat bewegen. “Met wat geduld zag ik een paar salamanders, hele kleintjes. Na een poos zag ik twee hele grote en daar wilde ik een foto van maken. Bij nader te bekijken en opzoeken wat voor soort salamander het was, kwam ik uit bij een zeldzame vuursalamander. Toen ik een foto wilde maken voelde de salamander zich bedreigd, maakte zich groot en verkleurde zijn buik tot een oranje kleur en nam een verdedigende houding aan om de vijand af te schrikken. Toen kreeg ik een mooi moment om deze foto te maken.”

Heb jij ook een mooie foto die een plekje in de krant verdient? Een vrolijke foto van je (klein)kinderen of huisdier? Een foto van de prachtige natuur op de Brabantse Wal? Of juist een stoere foto waarop je actief bezig bent? Mail deze foto (het liefste in liggende modus) dan naar redactie@uitgeverijdebode.nl onder vermelding van ‘Lezersfoto’ en met je naam, omschrijving van de foto en de locatie waar de foto is gemaakt. En wie weet zie jij jouw foto straks terug in de krant en online als Lezersfoto van de Week!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief