Afbeelding
Foto:José van der Wegen

Ostrechts Lintje voor Linda Posthuma op een stralende Koningsdag

Door: José van der Wegen Algemeen

OSSENDRECHT - In Ossendrecht is Koningsdag in het zonnetje gestart. En dat zonnetje werd speciaal op Linda Posthuma gericht, want zij kreeg dit jaar het Ostrechts Lintje. Ook werd burgemeester Steven Adriaansen door Stichting Buurtschappen Ossendrecht officieus tot ereburger van Ossendrecht uitgeroepen. Daarnaast was er een mooi geschenk voor Harmonie De Hoop in verband met het 150-jarige bestaan van de muziekvereniging.

Koningsdag begon in Ossendrecht met het Koningsdagontbijt in De Boulevard. Daarna werd de vlag gehesen en klonk de aubade door Harmonie De Hoop. Vervolgens werd direct daarna het Ostrechts Lintje uitgereikt. En bijzonder was dat Linda zelf de bloemen kwam brengen die voor haarzelf bestemd waren. Linda Posthuma kreeg het Ostrechts Lintje omdat ze al voor 24 jaar bij de Majoretten betrokken is, bij Stichting Happynez gedurende 35 jaar en zo’n 28 jaar was ze betrokken bij het overblijven op school, maar door de coronaperiode kwam hier een einde aan. “Linda is voor velen een luisterend oor. Zij is oplossingsgericht, stimulerend, consequent, een prettig persoon om mee samen te werken en om mee om te gaan, belangstellend en zij heeft een uitstraling die rust brengt. Daarom krijg jij dit jaar het Ostrechts Lintje.” Linda was geraakt door het gebaar en gaf aan verrast te zijn. “Een paar jaar geleden werd ik al verrast met het andere lintje. Het Ostrechts Lintje vond ik altijd iets voor een ander, want er zijn zoveel mensen die geen lintje krijgen maar het wel verdienen. Maar nu ik ze allebei heb, ben ik daar toch wel erg trots op. Een bedankje aan degenen die dit geregeld hebben.” 

Naast een Ostrechts Lintje was er ook een mooie houten plank voor Harmonie De Hoop omwille van het 150-jarige bestaan van de muziekvereniging. Deze werd overhandigd door burgemeester Steven Adriaansen aan de voorzitter van De Hoop, Adri Sebrechts. Daarna werd de burgemeester zelf in het zonnetje gezet door SBO met het officieuze ereburgerschap van Ossendrecht. Hij kreeg een mooie plaquette en een sjerp, omwille van alles wat hij als burgermeester allemaal voor de gemeenschap doet, zelfs al is het zijn baan. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief