Trotse TSO medewerkers na het behalen van het certificaat.
Trotse TSO medewerkers na het behalen van het certificaat.

TSO medewerkers Stichting LPS-Breek4U voor één dag terug in de 'schoolbanken'

Sport en vereniging

WOENSDRECHT - Stichting LPS- Breek4U verzorgt in de gemeente Bergen op Zoom, Steenbergen, Tholen en Woensdrecht de tussenschoolse opvang (hierna TSO). Naast een vaste pedagogische geschoolde coördinator, staat er een team van vrijwillige medewerkers klaar om de kinderen tussen de middag op te vangen. Om de kwaliteit van de TSO te waarborgen biedt de Stichting hun medewerkers diverse cursussen aan. Afgelopen woensdag vond de laatste cursusdag plaats met aansluitend de uitreiking van de certificaten.

Door het aanbieden van cursussen ontwikkelen de vrijwillige medewerkers zich en wordt de goede TSO kwaliteit van de Stichting LPS-Breek4U geborgen. Ook laat LPS-Breek4U zien dat zij hun TSO medewerkers, erg waardeert. Zonder deze enthousiaste mensen zou de TSO nooit zo groot succes zijn.

In de cursus worden situaties geschetst waar men dagelijks, dan wel regelmatig, mee te maken heeft. De deelnemers aan de cursus krijgen o.a. adviezen over hoe bepaalde (negatieve) situaties om te buigen, welke spelmogelijkheden zij het beste in de korte lunchperiode aan kunnen bieden, maar zeker ook hoe individuele aandacht aan kinderen te schenken indien nodig. De rode draad van deze hele cursus is hoe men positief om moet gaan met de overblijvende kinderen.

De TSO medewerkers die het certificaat ‘Zeven stappen in de TSO’ al geruime tijd op zak hebben, worden ook niet vergeten. Voor hen is de training ‘Positief communiceren, hoe dan’ georganiseerd.

Een veilige en prettige sfeer creëer je; door samen zorg te dragen voor een goede communicatie met de kinderen en de collega’s. Op deze manier hoopt de Stichting LPS-Breek4U de betrokkenheid van de medewerkers nog meer te stimuleren zodat zowel de kinderen als de TSO medewerkers dagelijks uitzien naar hun ‘breek’ van de schooldag.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief