Ledenbehartiging FNV stopt ermee

Door: Janny Mathijssen algemeen

RIJSBERGEN - Na meer dan 60 jaar ledenbehartiging voor de leden van de FNV in Zundert en Rijsbergen gaan de deuren van de bekende spreekuurlocatie in de Koutershof in Rijsbergen voorgoed dicht. Op donderdag 22 december zal er het laatste spreekuur worden gehouden.

De reden van de sluiting heeft te maken met de laatste fusie van verschillende sectoren binnen de FNV. Er is een nieuwe structuur ontstaan. Daar waar de leus was om dichter bij de leden te staan is dit averechts gaan werken en is de afstand van bestuurders en kader naar de leden alleen maar groter geworden.Waar voorheen de Bouwbond in de gemeente Zundert door een groep kaderleden nog steeds actief en betrokken was bij de leden, is dit door het lokaal beleid van de Baronie in zijn geheel afgebroken. Pogingen van deze kaderleden, die toch nog enige activiteiten wilden ontplooien werden tegengewerkt of zelfs soms helemaal afgekeurd.
Terwijl er door lokaal FNV Baronie nauwelijks iets voor de leden wordt ondernomen. Zo is ook het spreekuur in de Koutershof, dat nog wel werd onderhouden door twee plaatselijke consulenten ook tegengewerkt en werd het steeds negatief benaderd door het kader van de FNV Baronie. Door deze ontwikkelingen hebben ook zij besloten om er definitief mee te stoppen. helaas voor onze leden in de gemeente Zundert en omgeving, gaat hier een stuk jarenlange ervaring en ledenbehartiging voor onze leden mee verloren.

Spreekuur
Leden van de FNV die toch vragen hebben kunnen hiermee terecht op de volgende locaties,
Spreekuur Breda, Smederijstraat 2, maandag van 19.00 tot 21.00 uur. of afspraak maken via telefoon 088-3680368.
Spreekuur Roosendaal, Laan van België 31, Maandag t/m donderdag, afspraak maken via telefoon, 088-3680117.
Zie ook de website: Mijn FNV.nl
Wij hopen dat onze leden enig begrip op kunnen brengen voor dit besluit en dat er in de toekomst misschien toch nog een s een poging wordt gedaan om toch weer dichter bij de leden te staan, nu en in de toekomst zullen onze leden dat hard nodig hebben. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief