Afbeelding

Monniken presenteren thuistap voor Zundert Trappist

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ZUNDERT - Trappistenbrouwerij De Kievit viert haar zesde verjaardag op 6 december met een primeur. Zundert 10 Trappist komt gelimiteerd beschikbaar voor een thuistapsysteem. Het is voor het eerst dat een trappistenbier in een andere verpakking wordt aangeboden dan uit fles of fust.

Het bier is vanaf 6 december in beschikbaar in twee liter vaten voor het thuistapsysteem The SUB. Broeder Christiaan noemt het een spannende innovatie: "Voor het eerst bestaat de mogelijkheid om thuis zelf een trappistenbier te tappen. We hebben ervoor gekozen om in deze feestmaand met Zundert 10 dit experiment aan te gaan. Onze quadrupel is bij uitstek een bier om samen met vrienden van te genieten. Het is zo een extra feestelijke verjaardag voor de brouwerij, want vandaag lanceren we ook Zundert 10 op fust in onze thuisgemeente Zundert. Voor wie de reis naar hier niet kan maken, bestaat nu toch de mogelijkheid om te genieten van een getapt glas Zundert."

Zundert 10 is een quadrupel met een kruidige toets. Dit trappistenbier is diep roodbruin van kleur, met een mooie, licht beige, schuimkraag. De geur geeft hints van gedroogde zuidvruchten, zwoele kruiden, drop en een beetje chocolade. De smaak is vol en zacht, in balans gebracht door een mooie hopbitterheid. In de nasmaak keert de kenmerkende Zundertse kruidigheid subtiel terug. Het bier is uitsluitend online te bestellen via www.beerwulf.com.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief