Kees Boot: 'Bruce is een echte mensenvriend en heel lief. We kunnen hem nou al niet meer missen'
Kees Boot: 'Bruce is een echte mensenvriend en heel lief. We kunnen hem nou al niet meer missen' Foto: Addo Sprangers

Met komst Engelse buldog ging wens van Kees Boot in vervulling

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - Hondenliefhebber Kees Boot had hem naar eigen zeggen altijd al op het oog: een echte Engelse buldog. Zeven maanden geleden ging zijn wens in vervulling en kwam Bruce in zijn leven. Met dank aan het coronavirus.

“Bij het uitbreken van het coronavirus moesten mijn collega’s en ik namelijk gaan thuiswerken,” vertelt de bij de Belastingdienst werkzame Kees Boot. “Da’s hét moment om een jonge hond in huis te nemen. Inmiddels werk ik weer twee halve dagen op kantoor, mijn vrouw werkt als kapster op de andere dagen. Onze Bruce zit dus nooit alleen. Ideaal gewoon.” Zoals gezegd was hij altijd al gecharmeerd van Engelse buldoggen. “Het is een ras dat me goed bevalt. Vrienden van ons hadden er eentje. Daar pasten we weleens op.” 

Betrouwbare fokker

Bij de aanschaf van Bruce - de buldog kreeg uiteraard een Engelse naam - ging Kees Boot niet over één nacht ijs. “Er zitten nogal wat ‘maren’ aan een Engelse buldog. Ze staan erom bekend dat ze veel kwalen hebben. Je moet er dus op letten dat je hond uit een goed nest komt en alleen in zee gaan met een betrouwbare fokker. Ik heb heel Internet afgezocht en er uiteindelijk eentje gevonden. Er waren nog twee honden uit een nestje beschikbaar. We waren meteen verkocht, Acht weken na zijn geboorte mochten we Bruce, een mannetje, ophalen. Dankzij de mooie zomer heeft hij bijna altijd buiten in de tuin kunnen spelen. Hij was ook zó zindelijk. Bruce is een echte mensenvriend en heel lief. We kunnen hem nou al niet meer missen.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief