Komend jaar gaat Lotte naar de middelbare school en dat betekent dat dit jaar haar laatste Vakantieweek zal zijn.
Komend jaar gaat Lotte naar de middelbare school en dat betekent dat dit jaar haar laatste Vakantieweek zal zijn. Foto: Tess Mutsters

‘We gaan dit jaar met de hele klas naar de Vakantieweek van ‘t Stokperdje’

Door: Tess Mutsters Algemeen

ZUNDERT - Lotte van Nispen (11) komt al zo lang ze zich kan herinneren naar de Vakantieweek. Van de eerste keer dat ze er was, herinnert ze zich dan ook vrijwel niets meer. 

“Ik weet nog wel dat ik het echt heel spannend vond, maar dat was zo voorbij,” vertelt ze. Nu kijkt ze alleen nog maar met enthousiasme en plezier terug op de afgelopen jaren. 

Gezellig

Komend jaar gaat ze naar de middelbare school en dat betekent dat dit jaar haar laatste Vakantieweek zal zijn. Dat vindt ze jammer, maar ze heeft ook zin in het komende jaar. “We gaan dit jaar met de hele klas naar de Vakantieweek, omdat dit het laatste jaar is dat we met de hele klas zijn en dat leek ons wel gezellig,” vertelt Lotte. De Vakantieweek bestaat uit twee delen: een dorp en een activiteitenkamp. Vanaf groep 4 hebben kinderen toegang tot het grote dorp. Het dorp wordt afgewisseld met de Sport en Spel-activiteiten, waar de kinderen hun energie in kwijt kunnen.

Basisschooljuf

Lotte is het enthousiastst over het bouwen in het dorp. Het bouwen van de hut is haar favoriete onderdeel, ook het decoreren vind ze geweldig. “Ik zorg vaak voor het kleedje en bijvoorbeeld de lampjes,” legt ze uit. Over een paar jaar zou ze misschien wel willen helpen tijdens de Vakantieweek, als dat zou kunnen. “Dan wil ik graag in het klein dorp helpen. Ik wil later ook basisschooljuf worden, dus ik vind het leuk om met kinderen te werken.” Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief