Afbeelding
Foto: D66 Zundert

D66 Zundert presenteert verkiezingsprogramma

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - De leden van D66 Zundert hebben donderdagavond het verkiezingsprogramma ‘Zo kan het ook’ vastgesteld. Daarmee is de campagne richting de gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart begonnen.

“We hebben veel gesproken met inwoners uit de hele gemeente. De uitkomst van die gesprekken en bijeenkomsten zijn vertaald naar ons verkiezingsprogramma ‘Zo kan het ook!’ voor de periode 2022-2026,” zo meldt lijsttrekker Take de Beer. “De punten waar de meeste inwoners verandering in zouden willen zien zijn cultuur, groen en ondernemen. Dit zijn dan ook logischerwijs onze thema’s de komende jaren.” Cultuur draagt volgens D66 Zundert bij aan de maatschappelijke ontwikkeling van de gemeente en de saamhorigheid van de lokale samenleving. Als het gaat om groen gaat D66 Zundert voor wat zij noemt ‘een progressievere aanpak’. Verder ziet D66 Zundert veel mogelijkheden qua ondernemerschap en wil zij onder meer richten een goede onderwijshuisvesting.

Kandidatenlijst

De Beer laat weten erg blij te zijn met de vastgestelde lijst, waarvan hij vooral de diversiteit roemt. De top van de lijst wordt door D66 Zundert aangeduid als een mix van ervaring en deskundigheid op belangrijke beleidsterreinen. Op de tweede plaats staat de als opleider werkzame militair Freek de Bruijn, met de nodige ervaring op het gebied van openbare ruimte, veiligheid en verkeer. Verder is hij zeer actief binnen cultureel Zundert. Hilde Raats-Adriaensen is terug te vinden op de derde plaats. Als leerkracht op het MBO en sportinstructrice is zij zeer ervaren op het gebied van onderwijs en heeft een groen hart. Wil Botman, grondlegger van D66 Zundert, staat met zijn jarenlange ervaring op ruimtelijke inrichting, verkeer en financiën op vier. Op de verkiezingslijst van D66 prijken nog meer opvallende namen. Die van Abed Alhasan bijvoorbeeld, geboren Syriër en inmiddels veertien jaar verknocht aan Zundert. Op de lijst zijn verder te vinden de 21-jarige Jetske Bon, student politicologie en internationale relaties, de Zundertse duizendpoot en ondernemer Barry Joosen, voormalig lijsttrekker Leezan van Wijk en Pierre Adriaensen, voormalig wethouder in de gemeente Zundert.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief