Dirigent John Curfs is enthousiast over het komende lenteconcert van Sint Cecilia.
Dirigent John Curfs is enthousiast over het komende lenteconcert van Sint Cecilia. Foto: Tess Mutsters
HARMONIE SINT CECILIA

‘Ik begon hier met lesgeven toen ik zelf nog op het conservatorium zat’

Door: Tess Mutsters Algemeen

RIJSBERGEN - Als dirigent van harmonie Sint Cecilia is John Curfs geen lid van de harmonie, maar dat maakt hem niet minder enthousiast over het lenteconcert dat de harmonie op zaterdagavond 26 maart en op zondagmiddag 27 maart houd. Serieus staat hij voor de groep muzikanten en geeft hij aanwijzingen. Er moet immers flink gerepeteerd worden.

Hoe John ooit bij Sint Cecilia terecht is gekomen, is volgens hem ‘een lang verhaal’, maar toch vat hij het even samen. “Ik begon hier met lesgeven toen ik zelf nog op het conservatorium zat. Later kwam er een vacature voor dirigent, daar heb ik op gesolliciteerd en toen ben ik zo’n tien of elf jaar dirigent geweest. Daarna ben ik even weg geweest en nu ben ik sinds een jaar weer terug,” legt hij uit.

Lichte muziek

“We spelen alleen maar lichte muziek,” legt hij uit. Wat dat dan precies is? “Eigenlijk alles behalve klassiek,” lacht hij. “Het wordt ook vaak lichte muziek genoemd omdat de muziek vaak klinkt als een simpele melodie, als iets makkelijks, maar dat is echt niet het geval. Het is ook echt wel moeilijk om te spelen.” Ook op het lenteconcert zal alleen maar lichte muziek gespeeld worden. “Het is eigenlijk een uitgesteld nieuwjaarsconcert, in het teken van het 100-jarig bestaan. Het wordt een mooie show van 1,5 uur aan verschillende soorten muziek. Tussendoor wordt stilgestaan bij de geschiedenis van de vereniging, dus er zit ook wel een verhaal in de show.” Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief