Afbeelding
Foto: GrootGroenPlus

Zunderts Groen Imago Prijs voor Roelands Boomkwekerijen

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - GrootGroenPlus, de vandaag gestarte internationale vakbeurs voor de boomkwekerij, heeft meteen al een leuk resultaat opgeleverd voor Roelands Boomkwekerijen. Het Zundertse bedrijf werd vanochtend winnaar van de Zunderts Groen Imago Prijs, de standprijs voor de stand die het groene imago van de gemeente Zundert het beste uitstraalt. 

Na een welkomstwoord van burgemeester Joyce Vermue en een openingswoord van vakbeursvoorzitter David Bömer werd de prijs uitgereikt door wethouder Ralph Bogers. De vakbeurs wordt zoals gebruikelijk weer gehouden in Zundert en duurt tot en met komende vrijdag. 

Thema

Het thema van GrootGroenPlus dit jaar is ‘Gegrond’ en verwijst naar onder meer het belang van een goede basis voor de producten én bedrijven in de branche. ‘Gegrond’ is dan ook een thema dat een veelzijdige insteek kent. Het thema speelt in op actuele ontwikkelingen en is vanuit veel invalshoeken interessant voor de sector. Zo is de vakbeurs zelf goed gegrond in de sector; als ontmoetingsplek voor handelaars, kwekers en andere betrokkenen bij de sector kan de vakbeurs zelfs tot het fundament worden gerekend. Verder is het van essentieel belang dat de boomkwekerijsector gegrond is. Dat deze werkt op een solide fundering vanuit allerlei kanten, financieel, juridisch, economisch en ecologisch, vanuit eigen kracht. De grond vormt bovendien de praktische basis voor alle teelten. Uit een levende, rijke en gezonde bodem is meer rendement te halen door kwekers, die op hun beurt vaak ook weer generaties lang gegrond zijn in de regio én op de grond die ze bezitten. Surf voor meer informatie naar www.grootgroenplus.nl.
Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief