In de aanloop naar de nieuwe show wordt fanatiek geoefend.
In de aanloop naar de nieuwe show wordt fanatiek geoefend. Foto: Tess Mutsters

RICH belooft dit jaar spectaculair te worden

Door: Tess Mutsters Algemeen

RIJSBERGEN - In het weekend van 4, 5 en 6 november vindt Rijsbergen In Close Harmony (RICH) plaats. Dit tweejaarlijkse muziekevenement vormt een combinatie van muziek, zang, dans en beeld. In aanloop naar deze show spreken we verschillende mensen van achter de schermen. Vandaag Julia Jochems, Edwin Mathijssen en Eva de Bruijn.

Edwin Mathijssen, die samen met twee anderen de regie regelt, is vanaf het begin actief bij RICH. Voorheen regisseerde hij de Bonte Avonden, waarna hij volledig overstapte op RICH. Ook Julia Jochems van de dansgroep is al langer bekend bij RICH, dit wordt haar derde editie. Eva de Bruijn van de zang is evenmin een nieuweling, ook voor haar wordt dit jaar de derde editie.

Trots

Julia danst al vanaf haar derde. Ze gaf zelfs dansles in Rijsbergen, maar moest daarmee stoppen toen ze het te druk kreeg met haar studie. Voor RICH maakt ze echter nog graag tijd. “Dansen is echt mijn hobby, het is een echte uitlaatklep. De dans voor RICH hebben we nu ook helemaal zelf bedacht. Normaal doe je dat met een choreograaf, maar nu hebben we met de hele groep een toffe choreografie uitgewerkt. Daar zijn we heel trots op,” vertelt ze. Ook Eva staat echt te popelen om met de hele groep het podium op te gaan. Ook voor haar is zingen en pianospelen een hobby en is dit een leuke manier om iets met haar hobby te kunnen doen. “Ik heb er echt onwijs veel zin in, we zijn allemaal super enthousiast, dus ik denk dat het heel tof gaat worden. Zeker nu na corona kunnen we echt weer iets moois samen doen en dat is heel leuk. We hebben een harmonie om trots op te zijn en ik denk dat het, als alles straks samenkomt, heel mooi gaat worden.”

Strakke planning

Edwin moet ervoor zorgen dat de show goed loopt. In het dagelijks leven is hij operationeel manager bij een software bedrijf en hoewel het niet zo klinkt, vindt hij de regie en zijn werk toch in sommige vlakken op elkaar lijken. “Daar moet ik ook alles in goede banen lijden,” vertelt hij. “Muziek, zang en dans repeteren allemaal los van elkaar. Dat doen we omdat we met zo’n grote groep werken, dat het anders niet te organiseren is,” vertelt Edwin. “Pas de laatste drie repetities repeteren alle groepen samen. Dan moet dus heel snel alles samen komen.” Dat kan nog wel eens spannend worden, denkt Edwin, maar hij heeft er ook alle vertrouwen in. Volgens Edwin is het voornamelijk de groep die het zo leuk maakt en dat is ook te merken. Alle deelnemers van RICH gaan vrolijk met elkaar om en het is duidelijk dat er echt een gezellige sfeer hangt in de groep. “Iedereen zit erbij om er met elkaar het beste van te maken. Die saamhorigheid maakt RICH ook zo speciaal, je zet echt samen iets heel bijzonders weg.” Alle drie hebben ze echt vertrouwen in de show. “Ik denk dat het spectaculair wordt,” zegt Julia. “Het voor ons ook wel spannend. Dans is de meest flexibele groep, dus wij zijn degenen die de ‘last minute’ veranderingen oppakken.” Ook voor Eva is er geen twijfelen aan dat RICH ook dit jaar weer een succes gaat worden. “We tikken enorm veel verschillende genres aan, dus het is voor iedereen leuk.”

RICH vindt 4, 5 en 6 (middagvoorstelling) november plaats bij sporthal ‘t Trefpunt. Kaartjes zijn verkrijgbaar via www.richrijsbergen.nl/kaartjes.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief